TOGO ALL STARS - KUNDE (SOLO)

global
donderdag
02
mei 2024
  • Rotonde
20:00
Day of Show 24.5
Ticket 21.5
Bota'Carte 18.5
Koop tickets

Extra info

20:00 doors open (Rotonde)
20:30 Kunde
21:30 Togo All Stars

Een opwindend spiritueel ontwaken met Afrobeat-roots rechtstreeks uit West-Afrika

Wanneer

do. 2 mei, 2024

Waar

  • Rotonde

Deuren

20:00

Organisatie

Botanique
Banner Nuits 24
'een uitmuntende smeltkroes van voodoofunk en sambajazz... verder rolt hier geen enkel ritme uit de speakers dat minder dan rot-aanstekelijk is... luisteren is bezwijken.'
Focus Knack

De Togo All Stars uit Lomé horen bij de leidende figuren in de West-Afrikaanse muziekscene. Door invloeden zoals de ‘high life’-beweging uit Ghana en Fela Kuti’s Afrobeat uit Lagos te vermengen, creëren de All Stars hun eigen spirituele en opbeurende muziekstijl. Boven op die mix voegen ze ook nog het Togolese geluid, dat geworteld is in voodoo-ritmes en Afrofunk, toe om tot een geheel unieke sound te komen.Sinds de oprichting van de Togo All Stars in 2018 is de groep nooit gestopt met ontwikkelen. Elke nieuwe release van de groep gaat gepaard met een heruitvinding van zichzelf. ‘Spirits’, hun nieuwe album, is gewijd aan het spirituele ontwaken van de wereld, waar iedereen moet “ontwaken en zijn steentje bijdragen”.

Togo All Stars - Everybody Get It
Togo All Stars - Live at Afrikafestival
kunde

KUNDE (solo)

Kunde, of Joram Kunde Boumkwo voor de vrienden, is een Belgisch-Kameroense rapper, producer en multi-instrumentalist die hiphop combineert met elementen uit de hedendaagse jazz, P-funk en Afrobeat. Hij groeide op omringd door de pan-Afrikaanse polyritmische muziek van zijn vader en zijn eigen hiphop-playlist uit de nineties, en werd verliefd op beatboxing en beatmaking. Hij is volledig autodidact en laat zich inspireren door artiesten als Anderson Paak, Patrice Rushen, Quincy Jones, Fela Kuti en Kendrick Lamar om zijn eigen unieke geluid te creëren.

Zijn debuutalbum ‘Dandelion’ verscheen op 9 februari van dit jaar. Het is een introspectief conceptalbum dat verhalen, rap en veldopnames combineert. Zijn woorden zijn vlijmscherp, en zijn aangrijpende verhalen worden gecompenseerd door rustgevende, ontroerende sonische texturen. Hij gebruikt zijn achtergrond om zich te verdiepen in de complexiteit van zijn Afropese identiteit, en behandelt intergenerationele trauma’s, toxische mannelijkheid en kolonialisme.

Kunde - CRY (Official Music Video)

Similar events

woensdag
02
okt 2024
KOKOKO
global

Deuren

19:30

Waar

  • Orangerie
donderdag
02
mei 2024
Day of Show 24.5
Ticket 21.5
Bota'Carte 18.5
Koop tickets

Extra info

20:00 doors open (Rotonde)
20:30 Kunde
21:30 Togo All Stars

Partners