Back to overview

Tentoonstelling

TALK : BALTHASAR BURKHARD

donderdag
09
januari 2020
  • Museum
EXPO : TARIF NORMAL 6.5

Wanneer

do. 9 jan, 2020

Waar

  • Museum
Balthasar Burkhard ©Le Botanique

In het kader van de tentoonstelling van Balthasar Burkhard wordt een gesprek georganiseerd tussen Laurent Busine, Jean-Marc Bodson en Tobia Bezzola.

Het is ook een gelegenheid om de nieuwe publicatie "Above and Below", die ter gelegenheid van de tentoonstelling is verschenen, te presenteren!

Laurent Busine
Laurent Busine © Stephane Renard

Laurent Busine was een grote vriend van Balthasar Burkhard.

Directeur van tentoonstellingen in het Paleis voor Schone Kunsten van Charleroi van 1983 tot 2002. Docent Museologie aan de Université Libre de Bruxelles, van 1990 tot 1995. Verantwoordelijk voor het project voor de oprichting van het Museum voor Hedendaagse Kunst van de Waalse Federatie - Brussel in Grand-Hornu, van 1991 tot 2001. Directeur van het Museum voor Hedendaagse Kunsten van de Waalse Federatie - Brussel in Grand-Hornu van 2002 tot 2016.

Jean-Marc Bodson
Jean-Marc Bodson © Jan Morvan

Jean-Marc Bodson is documentair fotograaf en fotocriticus bij La Libre Belgique.

Hij is een onafhankelijke curator (een vijftigtal tentoonstellingen sinds 1998, onder meer voor het Théâtre Royal van Namen en de UCL). Hij is professor aan ESA Le 75 in Brussel en aan de Universiteit van Louvainla-Neuve. Hij is lid van vele jury’s, waaronder die van Contretype in Brussel.

Tobia Bezzola
Tobia Bezzola

Tobia Bezzola (*1961) studeerde filosofie en kunstgeschiedenis. In 1995 werd hij benoemd tot curator van het Kunsthaus Zürich. Tobia Bezzola heeft talrijke tentoonstellingen en publicaties over moderne en hedendaagse kunst georganiseerd, waaronder fotografie en video, en is sinds januari 2018 directeur van het Museum of Art of Italian Switzerland (MASI) in Lugano. Van 2013 tot 2018 was hij directeur van het Folkwang Museum in Essen, Duitsland.