Back to overview

Tentoonstelling

STEPHAN BALLEUX - LA CRIÉE & PORZ AN PARK - INCIDENCE OF YOU : SOIREE RELEASE VINYLES

vrijdag
27
mei 2022
  • Galerie
18:30 - 20:30
VIP 0
Koop tickets

In het kader van de release van de langspeelplaten van Stephan Balleux, La Criée en van Porz An Park, Incidence of You, nodigt de Botanique u uit voor een performance in de Galerie, op vrijdag 27 mei. Stephan Balleux zal er de tekst van La Criée declameren en Porz An Park verzorgt een concert.

De release van de twee vinyls was aanvankelijk voorzien in oktober 2021 in het kader van hun tentoonstelling Bounce die toen plaatsvond in het Museum van de Botanique, maar de coronacrisis zorgde voor vertraging. De tentoonstelling zal nu worden afgesloten met een feestelijk moment waarop de noeste arbeid van deze twee kunstenaars in de schijnwerpers wordt geplaatst.

Wanneer

vr. 27 mei, 2022

Waar

  • Galerie

Deuren

18:30 - 20:30

Organisatie

Botanique
criée

 

La Criée

Stephan Balleux stelt een limited edition voor in het kader van Bounce: een album met een kaartspel van gevonden afbeeldingen en een langspeelplaat.

Aan de ene zijde bevat  “La Criée” een lijst van zinnen geschreven en gereciteerd door de kunstenaar. Op de andere zijde zijn nachtelijke geluiden te horen waarvan het aleatorische ritme de luisteraar in een staat van intense concentratie brengt.

Zowel de kaarten als de geluiden roepen bij de toeschouwer/luisteraar een gevoel of beeld op dat zij met hun eigen verbeelding kunnen invullen.

Deze editie versterkt de wens van de kunstenaars om vanuit de tentoonstelling tot een echte gevoelsmatige beleving te komen die thuis kan worden verdergezet.

Porz

Incidence of you

Een groot deel van het klankmateriaal werd voortgebracht met het oog op de installatie Incidence of You, tijdens sessies van vrij experimenteren met filtercombinaties en hybride synthesetechnieken. Het doel van deze experimenten was de productie van micro-percussies, bedoeld om te worden weerkaatst door de aluminium reflectoren via gerichte luidsprekers. Deze sessies mondden echter veeleer uit in generatieve muziek die soms een bestiarium van onbekende diersoorten opriep of een collectie imaginaire instrumenten, ergens halfweg tussen algoritmische composities en etnografische opnames. Geen enkele van deze spontane composities werd uiteindelijk gebruikt in de finale versie van de installatie.

Porz An Park stelt ze vandaag voor in de vorm van 13 onbewerkte miniaturen, waar geen montage aan te pas is gekomen, en die de totstandkoming van de installatie documenteren.

Alle geluiden zijn synthetisch geproduceerd, er kwam geen dierenmishandeling aan te pas.

vrijdag
27
mei 2022
VIP 0
Koop tickets