Back to overview

Tentoonstelling no use

PERFORMANCE GALERIE : ESTELLE SAIGNES X SOLAL MARIOTTE

maandag
27
november 2023
  • Galerie
18:30
DAY OF SHOW 5
Koop tickets

Paul Gérard nodigt ons uit om, in het muzikale gezelschap van Estelle Saignes, binnen te treden in een imaginair landschap, met name een kinderspel. De immersieve installatie "Rue Monrose, 62 : la chambre l'enfant le train" onderzoekt hoe we staan tegenover een noodlottig verhaal en de bijhorende geluiden en beelden. In het verlengde van deze multidisciplinaire dialoog vraagt Paul aan Estelle om live haar liederencyclus te brengen met aan haar zijde choreograaf Solal Mariotte, die ons een bijzondere beleving van de ruimte – een ontmoeting-onderzoek Montrose 62 voorstelt.

Wanneer

ma. 27 nov, 2023

Waar

  • Galerie

Deuren

18:30

Organisatie

Botanique
paul gérard

 

Estelle Saignes is een Frans-Amerikaans kunstenares en performer, en studeerde af aan ENSAV La Cambre in 2020. Ze schreef teksten voor en speelde ook mee in onder andere de Opéra modeste van Myriam Pruvot en brengt ook regelmatig verhalende performances, waaronder Tour of the Lake House en Summer Heat Picnic.

Vanuit haar fascinatie voor de verhalende reconstructie van bepaalde plaatsen, voor melodrama en de relatie met het landschap, streeft ze ernaar om wankele idyllische ervaringen te synthetiseren met behulp van geweven textiel, quilts en performances als projectiedragers.

 

 Luister naar "Inquiète" van Estelle Saignes.

 

Solal Mariotte (geboren in Frankrijk in 2001) komt via hiphop in de wereld van de dans terecht. Hij volgt een opleiding hedendaagse dans, werkt samen met grote internationale choreografen maar creëert ook zelf en ontpopt zich als een bijzonder veelzijdig kunstenaar. Zijn solo Collages/Ravages wordt voor het eerst voorgesteld in duo-vorm met muzikant Jean-Luc Plouvier in Frankrijk op het Festival Suresnes Cités Danse op 11 januari  2024. Daarin onderzoekt hij identiteit, de intergenerationele relatie en de nalatenschap.  

Teaser Collages/Ravages
maandag
27
november 2023
DAY OF SHOW 5
Koop tickets