Back to overview

Tentoonstelling

Nocturne at Botanique

donderdag
22
april 2021
  • Museum

Elke donderdagavond van 22 april tot 10 juni doen de Nocturnes je sterren zien.

Ook dit jaar zal de Botanique op vraag van Brussels Museum meedoen aan dit initiatief. Op 22 april zal de eerste Nocture plaatsvinden in ons Museum. Het wordt een avond in ware Botanique-stijl, met andere woorden: gewijd aan zowel beeldende als muzikale kunst.

Wanneer

do. 22 apr, 2021

Waar

  • Museum
nocturnes

 

17:00 - 21:00

Openingsuren :

  • 1ste tijdslot ~ 17:00 - 18:00
  • 2de tijdslot ~ 18:00 - 19:00
  • 3de tijdslot ~ 19:00 - 20:00
  • 4e tijdslot ~ 20:00 - 21:00

>> op reservering via de Nocturnes website <<

Je ontdekt die avond de expo ‘Sarcophagi - Radioactive waste’ van Cécile Massart tegelijkertijd met de klanken van de jonge singer-songwriter Ola. Reserveren voor een tijdslot van een uur (30 minuten livemuziek inbegrepen) is vanaf nu mogelijk.

 

OLA

Van jongs af aan was Ola gepassioneerd door basketbal. Hij leek voorbestemd voor een professionele sportcarrière. Op 16-jarige leeftijd werd hij namelijk opgemerkt en vertrok hij naar de VS om zich aan te sluiten bij een universiteitsteam, maar zijn NBA-droom liep spaak. Alleen, ver van zijn familie en nog erg jong, zocht Ola zijn toevlucht in zijn andere passie: muziek. Het was echter pas bij zijn terugkeer uit de VS dat hij zich volledig aan zijn muziek wijdde en ook gitaar leerde spelen.

In 2019 volgde Ola een jaar opleiding aan de Antwerpse Jazz School om zijn gitaarspel en zang bij te schaven. Naast gitaar, speelt Ola ook piano en basgitaar, net zoals Paul McCartney; zijn favoriete Beatle. Niet zo verwonderlijk als je ziet met welk verontrustend gemak hij onstuitbare melodieën schrijft. Eind 2020 tekende Olabij Warner Music Benelux, het begin van een veelbelovende carrière.

 

CECILE MASSART

Cécile Massart is een Belgische kunstenares die gebruik maakt van verschillende media: tekening, gravure, installatie, fotografie, video, kunstenaarsboek.

In 1994 werd het in kaart brengen van bergingsplaatsen voor radioactief afval in het landschap het belangrijkste onderwerp van haar werk. Het is de bedoeling om de beheerders van afvalbeheeragentschappen bewust te maken van de zichtbaarheid van deze plaatsen.

Het doel is om deze unieke archeologische laag van de 21ste eeuw in het landschap in te schrijven, waarbij een beroep wordt gedaan op ieders verantwoordelijkheid.

Wat voor soort geheugen willen we voor deze specifieke sites? Hoe geef je het door aan toekomstige generaties?

 

We bieden we alles aan tegen een speciaal tarief van 5 € (standard), 2,50 € (-26) en 1,25 € (Article 27).

Vraag of probleem bij reservatie? Bel naar 02 512 77 80 of mail naar info@brusselsmuseums.be.