Back to overview

Tentoonstelling

GAUTHIER HUBERT - "réunions familiales" (un goût de liberté)

donderdag
03
sep 2020
zondag
27
sep 2020
  • Museum
EXPO : PLEIN TARIF 6.5
EXPO : BOTACARTE 4.5
EXPO : COMBINE MUSEUM + GALERIE 7.5
EXPO : COMBINE MUSEUM + GALERIE BOTACARTE 5.5
Koop tickets

Dit is geen retrospectieve tentoonstelling, maar eerder een "introspectieve" tentoonstelling, in de woorden van de kunstenaar.

Door middel van een reis door de tijd, waarbij een selectie van zowel recente als vijftien jaar oude schilderijen wordt samengebracht, presenteert Gauthier Hubert de onderlinge relatie tussen be-paalde werken. Net als een genealogie brengt hij binnen zijn benadering bepaalde werken samen die a priori niets met elkaar te maken hebben, maar die echter niet zouden bestaan zonder hun onderlinge band.

Wanneer

03 september 2020 to 27 september 2020

Waar

  • Museum
Gauthier Hubert Gauthier Hubert Gauthier Hubert Gauthier Hubert

 

Gauthier Hubert (°1967) is een Belgische kunstenaar die in Brussel woont en werkt. Hij won in 1999 de Prijs voor Jonge Belgische Schilderkunst en heeft sindsdien, collectief of solo, voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk, IJsland en België geëxposeerd. In het najaar van 2020 presenteert hij twee afzonderlijke tentoonstellingsprojecten in de Botanique: « réunions familiales » (un goût de liberté), een achterwaartse analyse van zijn laatste twintig jaar schilderen met de nadruk op zijn werkwijze; en « ...fils de... » (Les retrouvailles), een totaal verschillende ophanging, een totaal andere aanzet voor een portrettengalerij.

We kennen het belang van de keuze van de titels in deze kunstenaar die zijn schilderijen begint met ze te benoemen, te schrijven, te bedenken en op een wachtlijst te zetten lang voordat hij ze maakt.

Deze verwachting bouwt een relatie op tussen schoonheid, lelijkheid, politiek, leugens en humor, die de alibi's worden voor de door Gauthier Hubert gemanipuleerde beelden en woorden.

Schilderijen die oorspronkelijk geen verband met elkaar hadden, zullen hun primaire bronnen vinden door ze samen te brengen.

Een werk om te zien, te lezen en te lachen.

Een solotentoonstelling bij Irene Laub, zijn galerie, zal parallel aan zijn tentoonstelling in de Botanique plaatsvinden.

 

donderdag
03
sep 2020
zondag
27
sep 2020
EXPO : PLEIN TARIF 6.5
EXPO : BOTACARTE 4.5
EXPO : COMBINE MUSEUM + GALERIE 7.5
EXPO : COMBINE MUSEUM + GALERIE BOTACARTE 5.5
Koop tickets