Back to overview

Tentoonstelling

ARBA - VACILLER

zaterdag
16
dec 2023
zondag
25
feb 2024
  • Les Serres
12:00 > 18:00

Nicolas Bourthoumieux, Zoé Brisset, Estelle Deschamp & Mathieu Simon, Jot Fau, Juliette Gabric, Jeanne Libeskind, François Maurin et Alexia Rogiest

Curatoren : Lucie Lanzini en Pierre Daniel

Sculpture et parasites is een expocyclus die studenten beeldhouwkunst van ARBA-ESA samenbrengt met alumni van ditzelfde atelier maar ook met een aantal hedendaagse kunstenaars van verschillende generaties.
Het is een voorstel van Pierre Daniel en Lucie Lanzini op uitnodiging van Grégory Thirion. De cyclus vindt plaats in drie keer, tussen 15 december 2023 en juli 2024, in de Serres van Botanique.

Wanneer

16 december 2023 to 25 februari 2024

Waar

  • Les Serres

Deuren

12:00 > 18:00
vaciller
ESTELLE DESCHAMPS EN MATHIEU SIMON, EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN (DETAIL), 2012, RUWE AARDE, GROENE PLANT, DIVERSEN

Centraal staat het onderzoek van de hedendaagse en toekomstige beeldhouwkunst, doorheen de ontmoeting tussen verschillende generaties van beeldhouwers. De sculpturen worden op de proef gesteld door de tastbaarheid, de ruimte en de geschiedenis van de serres, de suggestieve kracht van de glasramen, de waterbekkens, de metalen structuur  en de karakteristieke groene kleur.

Hoe kan door een ontmoeting tussen verschillende artiesten (met een veelheid aan aangewende media, vormen en onderwerpen) en deze ruimte een sculptuur parasiteren en geparasiteerd worden?

De eerste expo van de cyclus is getiteld “Vaciller”. De voorgestelde sculpturen staan onder spanning. Sommige ervan zijn in evenwicht, andere zoeken de grens op van de materie. Tot welk punt kan men de zwaartekracht om de tuin leiden? Tot welk punt behoudt een materie haar poreusheid, haar transparantie of haar vloeibaarheid? Speelt er hier, in de serres van Botanique misschien een relatie tot het lichaam, de ruimte en de perceptie.

 

Grafisch ontwerp van de tentoonstelling: Adèle Pasquier & Mia Brena-Minetti voor MIDL

zaterdag
16
dec 2023
zondag
25
feb 2024