Back to overview

Exposition

ALEXANDRA MEIN - DIFFRACTION

zaterdag
02
sep 2023
zondag
19
nov 2023
  • Les Serres
GRATUIT 0
Koop tickets

De diffractie is de buiging van een golf wanneer er een ondoordringbaar obstakel op zijn weg komt.. “Diffraction”, de titel van de tentoonstelling van Alexandra Mein, verwijst naar de vertekening, niet alleen van onze eigen interpretatie van de ons omringende wereld en van de manier waarop we die beleven, maar ook van de interpretatie zelf ( waarom interpreteren wij op de manier waarop we dat doen?).

Wanneer

02 september 2023 to 19 november 2023

Waar

  • Les Serres

 

In een aantal werken heeft Alexandra Mein reflecterende oppervlakken verwerkt. Het beeld van de bezoeker wordt weerspiegeld in de verschillende spiegels, waarop een subtiel moment van ‘ontheemd-zijn’ ontstaat. In andere werken is het menselijk lichaam slechts een vage herinnering.

Alleen de essentie blijft over, zowel in de letterlijke als de figuurlijke betekenis.De sculpturen van Alexandra Mein worden gekenmerkt door een ontmoeting tussen organische vormen en pure, kristallijne structuren, en verwijzen naar historische sculpturen. Ze lijken op een stoel of een kruk te zijn gegroeid, of uit een stuk marmer te zijn ontsprongen. Hun kenmerkende onafgewerkte uiterlijk versterkt het gevoel van beweging. Het moedigt de kijker aan om het werk verder in te vullen met zijn eigen interpretatie.

zaterdag
02
sep 2023
zondag
19
nov 2023
GRATUIT 0
Koop tickets