THE PAPER KITES - WILLIAM FITZSIMMONS - BENNI

folk
zondag
05
mei 2024
  • Chapiteau
18:00
DAY OF SHOW 29.5
SPOTIFY PRESALE 26.5
TICKET 26.5
BOTACARTE 23.5
Koop tickets

Extra info

18:00 doors open (Chapiteau)
18:30 Benni
19:30 William Fitzsimmons
20:40 The Paper Kites

Melancholische en meeslepende folk van de meesters uit Australië

Wanneer

zo. 5 mei, 2024

Waar

  • Chapiteau

Deuren

18:00

Organisatie

Botanique
Banner Nuits 24
"Australian band prove themselves as a reassuring constant."
The Line Of Best Fit

Sinds hun doorbraak met single ‘Bloom’ gaat het The Paper Kites voor de wind (no pun intended). Albums als ‘Twelvefour’, ‘On the Train Ride Home’ en ‘On the Corner Where You Live’ werden allemaal enorm enthousiast onthaald. En dat is niet verwonderlijk. De Australiërs schrijven bijna uitsluitend folkmuziek om duimen en vingers bij af te likken. Op hun vorige plaat ‘Roses’ bewezen ze dan ook nog eens dat ze een gigantische internationale samenwerking met zangeressen van over de hele wereld tot een goed einde konden brengen.

Succes is dan ook allesbehalve uitgebleven. De band speelde al op vier verschillende continenten, in 24 landen, en verkoopt ondertussen zowat iedere zaal uit waar ze verschijnen. Zorg dus dat je ze niet mist wanneer ze in onze Orangerie langskomen om hun nieuwe album ‘At the Roadhouse’ voor te stellen.

The Paper Kites - On The Train Ride Home
The Paper Kites - The Sweet Sound Of You (At The Roadhouse)
FITZSIMMONS

WILLIAM FITZSIMMONS

De bekende indie–folk troubadour William Fitzsimmons is klaar om het Europese publiek te betoveren tijdens een speciale, intieme toer ter ere van de vijftiende verjaardag van zijn iconische album ‘The Sparrow and the Crow’. Het album werd uitgebracht in 2008, en betekende een keerpunt in de carrière van de artiest. Het werd alom geprezen om zijn emotionele diepte, ontroerende teksten en melodieuze brille.

Critici bejubelden het als een meesterwerk en de prijzen die het won onderstrepen de blijvende impact van het album.Om de mijlpaal te vieren, heeft Fitzsimmons een programma samengesteld dat het publiek meeneemt op een hartverwarmende reis langs nummers van het album, waarbij de rauwe emotie en de verhalen die het album tot een tijdloze klassieker hebben gemaakt opnieuwe de revue passeren, evenals andere favorieten van de fans.

William Fitzsimmons - Beautiful Girl
William Fitzsimmons | LIVE @ Reeperbahn Festival 2021
benni.jpg

BENNI

Benni is een Belgische songer-songwriter die beïnvloed is door artiesten als Damien Rice, Bon Iver en Phoebe Bridgers. Haar liedjes komen voort uit een wereld die zowel utopisch als authentiek is. Haar reis is geworteld in een unieke ervaring van tien maanden zingen en wandelen in de straten van Nieuw-Zeeland. Het was daar, te midden van een nieuwe creatieve energie, dat de jonge artieste ontwaakte en leven gaf aan verhalen en emoties die het hart raken.Met haar meeslepende indie-folk geluid valt Benni op door haar atypische stem, die in staat is om verdriet om te zetten in composities van krachtige schoonheid.

Ze is pas 23 en heeft al het podium gedeeld met Coeur de Pirate, November Ultra, Sharko en Roscoe. Met de single ‘September 20’ onthult ze een prachtige ballad die verontschuldigingsbrieven waar we tevergeefs op wachten verbeeldt, en die het symbolische moment vastlegt waarop de liefde verdampt.

Benni - September 20
Benni — You I L'Entrepôt Sessions

Similar events

woensdag
05
jun 2024
2ed_img_2498
rock

Deuren

19:30

Waar

  • Orangerie
zondag
01
sep 2024
MARO
global, pop

Deuren

19:30

Waar

  • Orangerie
zondag
05
mei 2024
DAY OF SHOW 29.5
SPOTIFY PRESALE 26.5
TICKET 26.5
BOTACARTE 23.5
Koop tickets

Extra info

18:00 doors open (Chapiteau)
18:30 Benni
19:30 William Fitzsimmons
20:40 The Paper Kites

Partners