NIGHT BEATS - HOWLIN' JAWS - TUESDAY VIOLENCE

rock, garage
dinsdag
30
april 2024
  • Rotonde
19:30
Day of Show 22.5
Ticket 19.5
Bota'Carte 16.5
Uitverkocht

Extra info

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 Tuesday Violence
20:55 Howlin' Jaws
22:25 Night Beats

Gitaarmuziek is springlevend en klinkt beter dan ooit

Wanneer

di. 30 apr, 2024

Waar

  • Rotonde

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
Banner Nuits 24

NIGHT BEATS

Danny Lee Blackwell werd geboren in Texas maar opereert tegenwoordig als Night Beats vanuit Los Angeles. Hij creëert er muziek op dezelfde manier als iemand een puzzel maakt. Hij vertrekt vanuit een creatieve vonk, die moet voldoen aan bepaalde criteria: het moet hem kippenvel geven. Wanneer dat gebeurt, gaat hij er volop voor om van daaruit een song te maken. Als dat niet lukt, gaat hij op zoek naar de volgende vonk, altijd op zoek naar dat perfecte vertrekpunt voor een song.

Op zijn nieuwe Night Beats album ‘Rajan’ is Blackwell op zijn best. Dankzij pakkende melodieën en hypnotiserende ritmes, ondersteund door subtiele keuzes die enkel het resultaat kunnen zijn van uren werk in de studio, maakt hij zijn sterkste nummers tot nog toe. De plaat bevindt zich ergens tussen Spaghetti Western soundtrack en psych-pop opus. Het is een carrière definiërend werk dat tegelijk veel over Blackwell’s artistieke visie blootgeeft maar ook zijn mysterieuze kant onaangetast laat.

Night Beats - Thank You
howlin pp

HOWLIN' JAWS

Twee jaar na ‘Strange Effect’ keert de Parijse band op 29 september terug met ‘Half Asleep Half Awake’, een tweede album dat je vertrouwen in rock zal herstellen. En hoe doen ze dat? Met een compendium van overweldigende hits, heldere melodieën en vingervlugge demonische jams. Heb je zo je twijfels over een goeie oude rock n roll plaat in 2024? Maak je klaar om verrast te worden door Howlin’ Jaws.

Het trio bestaat uit Djivan Abkarian (zang, bas), Lucas Humbert (gitaar) en Baptiste Leon (drums), die al op de basisschool vrienden werden. De jongens zijn duidelijk fan van muziek uit de jaren vijftig en zestig (Cochran, Small Faces, Beatles, Kinks, Slade, …) en kozen al snel voor een gelijkaardige sound. Met hun eerste album ‘Strange Effect’ ui 2021 wisten ze ons al te overtuigen met flamboyante momenten en oorstrelende riffs.

Howlin' Jaws - Bewitched me

TUESDAY VIOLENCE

Tuesday Violence is een garage-punk trio uit Gent en Brussel. Hun energieke, verontrustende muziek met sixties-invloeden slaat aan! Ze spelen voor het eerst in Brussel sinds hun tournee in Californië.

De band bestaat uit Deveney, met zijn primitieve, explosieve drums en boze schreeuwen, Crystal met haar levendige, onstuimige Philicorda en krachtige, melodieuze zang, en last but not least, Niels met zijn fuzz gitaar, smerig en vervormd, gegarandeerd om je in een uitzinnige dansroers te sturen. Hun eerste 5-track album werd uitgebracht in april 2023 en hun debuutplaat verschijnt in 2024.

Tuesday Violence - Little River at Goedleven Ghent

Similar events

woensdag
29
mei 2024
babe rainbow 2024

Deuren

19:30

Waar

  • Rotonde
zaterdag
22
jun 2024
Black Lips

Deuren

19:30

Waar

  • Orangerie
dinsdag
30
april 2024
Day of Show 22.5
Ticket 19.5
Bota'Carte 16.5
Uitverkocht

Extra info

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 Tuesday Violence
20:55 Howlin' Jaws
22:25 Night Beats

Partners