Jeshi - Finn Foxell - Louis Culture

hip hop
donderdag
25
april 2024
  • Orangerie
19:00
DAY OF SHOW 24.5
BOTACARTE 18.5
TICKET 21.5
Koop tickets

Extra info

19:00 doors open (Orangerie)
19:30 Finn Foxell
20:30 Louis Culture
21:30 Jeshi

Stijlvolle rap exploreert de rijke geschiedenis van de zwarte Britse muziekscene

Wanneer

do. 25 apr, 2024

Waar

  • Orangerie

Deuren

19:00

Organisatie

Botanique
Jeshi
Banner Nuits 24

JESHI 

De Londense rapper Jeshi heeft niet de meest voor de hand liggende invloeden: Radiohead, Pink Floyd, Toro y Moi en Lana Del Rey zijn misschien grote namen, maar het zijn niet de eerste namen waar je aan denkt bij de term hiphop. En toch werkt het. Zo bleek op Jeshi’s eerste mixtape ‘The World’s Spinning Too Fast’, een plaat die halverwege tussen de Britse drill en de Amerikaanse underground hiphop opereert.

Met de release van zijn debuutalbum ‘Universal Credit’ volgde, wel, universeel succes. De internationale pers haalde vergelijkingen boven met The Streets en Dizzee Rascal, en dat mag geen wonder zijn. Jeshi presenteert zijn ervaring van de Londense East End met scherpe openhartigheid, en rapt met humor en bitsigheid over de grootste economische crisis in meer dan vijftig jaar die Groot-Brittannië meemaakt.

Jeshi - Inside Out
louis culture

De in Zuid-Londen geboren rapper, producer en DJ Louis Culture is een van de nieuwe iconen van de Britse underground rapscene. Zijn hiphop is doordrenkt met house-, garage- en breakbeatgeluiden.

Op zijn nieuwste release ‘When Life Presents Obstacle’ horen we een artiest op de top van zijn kunnen. De plaat barst van de technisch hoogstaande en veelzijdige tracks, iets wat ook de internationale pers is opgevallen. Na een opmerkelijk optreden in de Boiler Room en in het voorprogramma van slowthai zal Louis Culture optreden op Les Nuits Botanique.

LOUIS CULTURE "TWISS"
Finn Foxell

FINN FOXELL

Finn Foxell uit West-Londen is in sneltreinvaart een naam aan het maken in de Britse rapscene. Nadat hij eerder al tracks uitbracht met Lord Apex en DC Scribbla, is hij nu terug met zijn eerste solorelease van het jaar, ‘TYSON’, geproduceerd door Clipz (aka Redlight).

Hij laat op onwaarschijnlijke wijze rap, drum and bass en punk samensmelten, en gebruikt de compromisloze emoties van teenage angst en ontevredenheid om een ongewoon zomeranthem te creëren.

Finn Foxell - EOTM | A COLORS SHOW

Similar events

zondag
05
mei 2024
hip hop

Deuren

20:00

Waar

  • Rotonde
maandag
13
mei 2024
Erick the architect

Deuren

19:30

Waar

  • Orangerie
donderdag
25
april 2024
DAY OF SHOW 24.5
BOTACARTE 18.5
TICKET 21.5
Koop tickets

Extra info

19:00 doors open (Orangerie)
19:30 Finn Foxell
20:30 Louis Culture
21:30 Jeshi

Partners