Tentoonstellingen

donderdag
27
mei 2021
zondag
01
aug 2021
Awful Things, 2018 © memymom
Memymom is de samenwerking tussen moeder-dochter kunstenaarsduo Marilène Coolens & Lisa De Boeck. Twee autodidactische fotografen die wonen en werken in Brussel, België. Hun generatieoverschrijdende project begon met wat het duo omschrijft als The Umbilical Vein, een verwijzing naar de analoge beelden die tussen 1990 en 2003 werden gemaakt. Het is een intiem archief van familiefoto's waarin Marilène Lisa aanspoort om zich uit te drukken en haar eigen geïmproviseerde theaterscènes uit te vinden.

Deuren

12:00 > 18:00

Waar

  • Museum
donderdag
16
sep 2021
zondag
21
nov 2021
balleux-dambrain
Na de performance van Cédric Dambrain in het kader van de monografische tentoonstelling "La peinture et son double", in het Museum van Elsene in 2014, drukten beide kunstenaars de wens uit om hun samenwerking verder te zetten en een gemeenschappelijk expressieterrein te verkennen binnen hetzelfde architecturale kader: het Museum van de Botanique. Het museum zal niet louter fungeren als medium om de samenhang tussen beide disciplines te verzekeren maar ook als kader dat niet los kan worden gezien van hun artistieke creaties.

Deuren

12:00 > 18:00

Waar

  • Museum
donderdag
16
sep 2021
zondag
21
nov 2021
In het kader van MAGMA, de tiende editie van de triënnale van Ottignies-Louvain-la-Neuve, stelt Eva L’Hoest in de Galerij van de Botanique een grootschalig videoproject voor, "The Inmost Cell".

Eva L’Hoest (Luik, 1991, België – woont en werkt in Brussel) bestudeert de manieren waarop allerhande mentale beelden – in het bijzonder de herinnering en reminiscentie, opnieuw worden verwerkelijkt in een technologische vorm. De kunstenares bestudeert op de eerste plaats het geheugen en zijn minieme en vreemde overblijvende realiteit. Gaandeweg maakt ze zich de technologieën van vandaag eigen. Ze belicht de eigenheid ervan als prothesen voor het begrijpen van de wereld alsook hun potentieel als artistiek medium.


Deuren

12:00 > 18:00

Waar

  • Galerie