Tentoonstellingen

vrijdag
04
dec 2020
zondag
31
jan 2021
Gauthier Hubert
In dit tweede deel doorbreekt Gauthier Hubert de samenhang van zijn tentoonstelling “familiere-unies” (een voorproefje van de vrijheid) wijzigt hij de betekenis ervan door alles te verwijderen wat niet met de menselijke figuur te maken heeft.

Deuren

12:00 > 18:00

Waar

  • Museum
vrijdag
04
dec 2020
zondag
31
jan 2021
yoel pytowski
Yoel Pytowski was de winnaar van de eerste ART CONTEST 2019-prijs, en krijgt de kans om te exposeren in de Galerie van de Botanique in het kader van ART CONTEST 2020.

In zijn in-situ installaties plaatst Yoel Pytowski de ruimte en de bevraging ervan als centraal narratief element, waarbij hij vroegere en toekomstige constructies, destructies of reconstructies op deze plek uitnodigt.


Deuren

12:00

Waar

  • Galerie
vrijdag
19
feb 2021
zondag
25
apr 2021
Cécile Massart
Cécile Massart is een Belgische kunstenares die gebruik maakt van verschillende media: tekening, gravure, installatie, fotografie, video, kunstenaarsboek. In 1994 werd het in kaart brengen van bergingsplaatsen voor radioactief afval in het landschap het belangrijkste onderwerp van haar werk. Het is de bedoeling om de beheerders van afvalbeheeragentschappen bewust te maken van de zichtbaarheid van deze plaatsen. Het doel is om deze unieke archeologische laag van de 21ste eeuw in het landschap in te schrijven, waarbij een beroep wordt gedaan op ieders verantwoordelijkheid. Wat voor soort energiebeleid willen we voor de toekomst? Welk erfgoed willen we doorgeven?

Deuren

12:00 > 20:00

Waar

  • Museum
vrijdag
19
feb 2021
zondag
21
mrt 2021
Deze tentoonstelling is opgezet als een poging tot dialoog over de redenen voor de menselijke verplaatsingen en de mechanismen voor de ontwikkeling van fantasieën die samenhangen met het Elders. Tussen massatoerisme en hedendaagse migratie stelt ze een reflectie voor over de beelden die verbonden zijn met deze verplaatsingen. De beelden die dit aanmoedigen, de beelden die eruit voortvloeien.

Deuren

12:00

Waar

  • Galerie
donderdag
25
mrt 2021
zondag
25
apr 2021
Benjamin Installé
Voor deze nieuwe tentoonstelling gebruikt Benjamin Installé een ambitieus schilderwerk dat de hele ruimte van de Galerie van de Botanique in beslag neemt. Het hoofdwerk van de tentoonstelling bevindt zich op de snijlijn tussen een groot historisch doek, een theaterdecor en een architecturale kroonlijst. Het stelt een achtergelaten ruimte voor, bezaaid met objecten die duidelijk door hun eigenaars in de steek zijn gelaten in afwachting van een hypothetische terugkeer. De afwezige bewoners van het schilderij zijn waarschijnlijk kunstwerkers, maar kunnen net zo goed bouwvakkers, koeriers of daklozen zijn. Ze verlieten de werf aan het eind van hun werkdag, ofwel komen we net na het feest aan en is iedereen vertrokken om zijn kater te verzorgen.

Deuren

12:00

Waar

  • Galerie
donderdag
27
mei 2021
zondag
11
jul 2021
elise peroi
De relatie tot de ruimte en de habitat staat centraal in het werk van Élise Peroi, die zich laat inspireren door de beschouwingen van Michel Foucault over "heterotopieën". Die schrijft: "De tuin is een tapijt waar de hele wereld zijn symbolische perfectie bereikt, en het tapijt is een tuin die zich door de ruimte beweegt".

Waar

  • Galerie
vrijdag
19
jun 2020
zondag
19
jul 2020
Copyright Sébastien Bonin | Courtesy Michel Rein
ONS MUSEUM HEROPENT OP VRIJDAG 19 JUNI !

Botanique heet iedereen - opnieuw - van harte welkom in zijn Museum op "DOCUMENTI", de tentoonstelling van Sébastien Bonin.
Deze expo heropent op vrijdag 19 juni en blijft te ontdekken tot en met 19 juli. Weliswaar met aangepaste openingsuren, van vrijdag tot en met zondag, om je in zo ideaal mogelijke omstandigheden te kunnen ontvangen.

Om optimaal te genieten van deze tentoonstelling, is het raadzaam om uw tickets online te boeken voor de gekozen dag en uur. Ook voor mensen met een MuseumPass.

In het 'EXTRA INFO'-kader op deze pagina vind je alle noodzakelijke informatie zodat jij in alle veiligheid van de expo kan genieten en onze medewerkers je op de best mogelijke manier kunnen onthalen in de Botanique.

---

De tentoonstelling DOCUMENTI stelt twee jaar productie van Sébastien Bonin voor. Schilderwerken en fotogrammen communiceren op de muren en de kenners van de Geschiedenis van de Schilderkunst kunnen hun hart ophalen want zijn werk is doordrongen van anekdotes uit de kunstwereld, het aura van de grote Meesters.

Deuren

Vrijdag 12:00-18:00 Zaterdag & Zondag 10:00-18:00

Waar

  • Museum
donderdag
20
feb 2020
zondag
29
mrt 2020
Yoann Van Parys
DEZE TENTOONSTELLING IS OPGESCHORT


"Nu al een recensie in Rif-Raf!"

Na een eerste EP die werd uitgegeven op het label I-SEL/P uit Sint-Gillis in 2016, voorafgegaan door meerdere zelf geproduceerde CD’s (die opvielen door de zorg die werd besteed aan de "artworks") en deelnames aan compilaties op buitenlandse labels, komt de Etterbekenaar aan het eind van deze winter 2020 terug met een eerste LP die ruikt naar een eindproef, een ‘exercice de maturité’, zoals onze Zwitserse vrienden zouden zeggen als je het eindexamen moet afleggen – er bestaat zelf een Commission Suisse de Maturité, dat spreekt boekdelen, een Commissie waarvoor iedereen siddert en beeft, zoals je in Wallonië siddert en beeft als je een subsidieaanvraag moet indienen voor de zogenaamde niet-klassieke muziek.

Waar

donderdag
03
sep 2020
woensdag
30
sep 2020
Gauthier Hubert
Dit is geen retrospectieve tentoonstelling, maar eerder een "introspectieve" tentoonstelling, in de woorden van de kunstenaar.

Door middel van een reis door de tijd, waarbij een selectie van zowel recente als vijftien jaar oude schilderijen wordt samengebracht, presenteert Gauthier Hubert de onderlinge relatie tussen be-paalde werken. Net als een genealogie brengt hij binnen zijn benadering bepaalde werken samen die a priori niets met elkaar te maken hebben, maar die echter niet zouden bestaan zonder hun onderlinge band.


Deuren

12:00 > 20:00

Waar

  • Museum
donderdag
03
sep 2020
zondag
27
sep 2020
yves lecomte
Het werk van Yves Lecomte (Binche, 1974, woont en werkt in Brussel) is opgebouwd rond plezier, wissen, het dubbele, het verleden en het ongeluk. Hij materialiseert de mogelijkheden en aporieën van duplicatie, reflectie, logische en visuele paradoxen, taalkundige omkeringen en mise en abyme.

Deuren

12:00

Waar

  • Galerie
donderdag
27
mei 2021
zondag
01
aug 2021
memymom
Memymom is de samenwerking tussen moeder-dochter kunstenaarsduo Marilène Coolens & Lisa De Boeck. Twee autodidactische fotografen die wonen en werken in Brussel, België. Hun generatieoverschrijdende project begon met wat het duo omschrijft als The Umbilical Vein, een verwijzing naar de analoge beelden die tussen 1990 en 2003 werden gemaakt. Het is een intiem archief van familiefoto's waarin Marilène Lisa aanspoort om zich uit te drukken en haar eigen geïmproviseerde theaterscènes uit te vinden.

Deuren

12:00 > 18:00

Waar

  • Museum