Tentoonstellingen

vrijdag
27
mei 2022
criée
In het kader van de release van de langspeelplaten van Stephan Balleux, La Criée en van Porz An Park, Incidence of You, nodigt de Botanique u uit voor een performance in de Galerie, op vrijdag 27 mei. Stephan Balleux zal er de tekst van La Criée declameren en Porz An Park verzorgt een concert.

De release van de twee vinyls was aanvankelijk voorzien in oktober 2021 in het kader van hun tentoonstelling Bounce die toen plaatsvond in het Museum van de Botanique, maar de coronacrisis zorgde voor vertraging. De tentoonstelling zal nu worden afgesloten met een feestelijk moment waarop de noeste arbeid van deze twee kunstenaars in de schijnwerpers wordt geplaatst.

Deuren

18:30 - 20:30

Waar

  • Galerie
woensdag
15
jun 2022
spectre
4 beeldhouwers, 4 beeldhouwsters, jonge opkomende generatie FWB

Kunstenaars:
Amélie Scotta, Lucie Lanzini, Lionel Pennings, Benoît Jacquemin, Morgan Mahy, Alexandra Leyre Mein, Jonathan De Winter, Charlotte Lavandier

Curators :
Lola Meotti et Gregory Thirion

Deuren

18:00 - 21:00

Waar

  • Museum
woensdag
15
jun 2022
middle
Studenten van het 1ste masterjaar Tekenen van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van BXL. Docente Amélie de Beaufort.

De Botanique opent zijn deuren voor de studenten van het 1ste masterjaar Tekenen van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Brussel. Ze zullen er hun onderzoeksresultaten voorstellen in het kader van hun eindejaarsjury.

Studenten:
Camille Bodet, Victor Brun, Noémie Chamussy, Yoonju Chang, Malaika Khan, Nathan Vandenberghe.

Zes opkomende kunstenaars met een uitgesproken œuvre waarin zij de tekenkunst en haar grensgebieden aftasten.

Deuren

18:00 - 21:00

Waar

  • Galerie
donderdag
16
jun 2022
zondag
07
aug 2022
spectre
SPECTRE is een tentoonstelling die zeven beeldhouwers en beeldhouwsters bijeenbrengt van alle generaties. Een theatrale scenografie in het Museum van de Botanique.
Ongewone objecten, nochtans geïnspireerd op ons dagelijkse leven, staan opgesteld in de ruimte als om ons te herinneren aan de orde, of, daarentegen, aan het verzet.


Deuren

12:00 > 18:00

Waar

  • Museum
donderdag
16
jun 2022
maandag
20
jun 2022
affiche middle cut
De Botanique opent zijn deuren voor de studenten van het 1ste masterjaar Tekenen van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Brussel. Ze zullen er hun onderzoekswerk tentoonstellen in het kader van hun eindejaarsjury. Met de medewerking van Malaika Khan, Nathan Vandenberghe, Victor Brun en Yoonju Chang. Vier opkomende kunstenaars met een uitgesproken œuvre waarin zij de tekenkunst en al haar grensgebieden aftasten.

Deuren

12:00 > 18:00

Waar

  • Galerie
woensdag
22
jun 2022
rien à voir
Titel en kunstenaars nog te bepalen
Studenten van het ART² de MONS, opleiding “Image dans le Milieu”, docent Arnaud Eeckhout (VOID-Collectief)

Deuren

18:00 - 21:00

Waar

  • Galerie
donderdag
23
jun 2022
zondag
03
jul 2022
rien à voir
Images Dans le Milieu [IDM] is een discipline-overschrijdend atelier waar aan visuele beeldende kunst wordt gedaan in het kader van ESA ARTS2 in Mons.
Het atelier IDM is opgevat als een experimenteel laboratorium dat de notie van beeld(en) bestudeert. Het omvat verschillende departementen: performance, geluidcreatie, mechanische beeldvorming (fotografie, video), volume en kunst in de openbare ruimte.

Deuren

12:00 > 18:00

Waar

  • Galerie
donderdag
24
nov 2022
zondag
19
mrt 2023
photo brut
De Botanique, Art et marges museum, de CENTRALE, La “S” Grand Atelier and Tiny Gallery stellen « PHOTO BRUT | BRUSSELS » voor, een project met tentoonstellingen en tal van multidisciplinaire evenementen in samenwerking met Bruno Decharme.

Waar

  • FLAGEY