Zalen

In Botanique gaan alle concerten staand door tenzij anders vermeld.


ZAALHUUR

Indien u één van onze zalen wenst te huren om een privé-evenement te organiseren, kunt u contact opnemen met Fanny Demirkaya op +32 (0)2/226.12.06 of fanny.demirkaya@botanique.be

De Orangerie is met haar 650 staanplaatsen of 340 zitplaatsen de grootste concertzaal. Ze is gelegen aan de zuidkant van het gebouw en vormt de polyvalente zaal van de Botanique die, afhankelijk van de dag, openstaat voor films, concerten en zelfs conferenties.

De Rotonde is het meest centraal gelegen en geschikt voor meer intimistische projecten. 300 staanplaatsen, ofwel 125 zitplaatsen, telt ze. Qua akoestiek en esthetiek geniet ze de voorkeur van zowel het publiek als de artiesten.

In de overwelfde kelder genaamd Witloof Bar is het witloof ontstaan! 200 staanplaatsen en een uitstraling van café-theater, net datgene dat past bij de "ontdekkingen" van de Bota, in het theater, op de feestavonden.

Het Museum is zonder twijfel de meest adembenemende zaal van het complex. Een unieke en magische plaats voor prestigieuze tentoonstellingen. De lijst is lang en telt uiteenlopende hoogtepunten: Dubuffet, Michaux, Mendelson, Morandi, het Agentschap Magnum, César, Créahm, Marie-Jo Lafontaine… Er kunnen ook concerten gegeven worden.

Op de tweede verdieping bevindt zich de Galerie: een plaats waar jonge artiesten, voornamelijk uit de Franse Gemeenschap, aan bod komen. Zowel foto's als schilderijen, tekeningen, beelden en hedendaagse creaties worden hier tentoongesteld.

Wie een vergadering wilt houden, moet in de Bibliotheek zijn. Deze conferentiezaal biedt ruimte voor maximum 20 personen. 

Orangerie
Orangerie
Rotonde
Rotonde
Witloof Bar
Witloof Bar
Museum
Museum