Concerten

woensdag
08
jul 2020
Livestream van exclusief residentieconcert in de Botanique

Waar

  • YOUTUBE / FACEBOOK
vrijdag
10
jul 2020
Livestream van exclusief residentieconcert in Botanique

Waar

  • YOUTUBE / FACEBOOK
vrijdag
17
jul 2020
Damien Brassart
Concert van geïmproviseerde muziek, DOCUMENTI van Sébastien Bonin

Damien Brassart is muzikant en saxofonist. Hij is beoefenaar en uitvoerder van verschillende repertoires zoals jazz, verschillende vormen van zogenaamde “wereldmuziek” (uit West-Afrika, Ierland, het Midden-Oosten, India), vrije improvisatie en interactie met andere kunstvormen zoals dans, theater, tekenen en poëzie.
Improviseren, op het moment zelf creëren door verbinding te maken met de eigen waarneming, met externe prikkels en met de eigen innerlijke wereld, is een aanpak die Damiaan dagelijks cultiveert.
Om vrij te kunnen denken, improviseert de muzikant zoals de filosoof rondwandelt.

Voor DOCUMENTI zal het concert van 30-45 minuten in de vorm van verschillende improvisaties een gelegenheid zijn om te experimenteren met de esthetiek van de relatie tussen de verschillende schilderijen van Sébastien Bonin en de klankexpressie van Damien Brassart.
Witte verf om te bedekken, opnieuw te beginnen, andere dingen te laten verschijnen, de ogen te laten rusten. Stilte in de muziek om naar iets anders over te stappen, om te resoneren, om de oren tot rust te laten komen. Zich de kleuren en ideeën van de Kunstgeschiedenis opnieuw toe-eigenen, zich de klanken van de jazzgeschiedenis opnieuw toe-eigenen, om een eigen verhaal te vertellen.
De werken van Sébastien Bonin vormen de voorafgaande structuur voor de improvisatie en zullen deze begeleiden. Tijdens het concert worden links en verbindingen gelegd die wellicht herkenningspunten bieden voor verschillende mogelijke trajecten. Het is uiteindelijk aan de luisteraar om zijn of haar eigen weg te bouwen doorheen deze geluiden die mogelijk zijn gemaakt door improvisatie.
Hoe kun je naar een schilderij luisteren om de kleur van de klanken ervan te laten resoneren?
Dit is wat Damien Brassart zal voorstellen op 17, 18 en 19 juli in het Museum van de Botanique.


Deuren

17:00

Waar

  • Museum