YVES TUMOR - NATION

electronic, experimental, pop, rock
maandag
20
november 2023
  • Orangerie
19:30
DAY OF SHOW 33
TICKET 30
BOTACARTE 27
PRESALE NEWSLETTER BOTA 30
Uitverkocht

Extra info

19:30 doors open (Orangerie)
20:00 Nation
21:00 Yves Tumor

Gitaargeschiedenis door een moderne filter, klinkt hedendaagser dan de meeste bands van het moment

Wanneer

ma. 20 nov, 2023

Waar

  • Orangerie

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
Yves Tumor
“Yves Tumor redefines Rock Stardom”
The New York Times

Op 17 maart dropte Yves Tumor via Warp Records zijn meest complete en langverwachte album ‘Praise a lord who chews but which does not consume; (or simply, hot between worlds). Met die nieuwe plaat bereikt Tumor nieuwe artistieke hoogtes in zijn eigenzinnige poging om popmuziek heruit te vinden. Met ieder album levert die een complexe intimiteit af: zowel een inkijk in het leven van Sean Lee Bowie, als een verheerlijking van de mythes rond hun persoon, waardoor we een nog sterkere band krijgen met hun muziek en andere kunst.

‘Praise a lord…’ biedt ons het meest verhalende wat we al hebben gehoord van Tumor, beginnend met een zucht en een naakte stem die ons bereikt vanuit de dieptes van een nachtmerrie, maar eindigend in het soort euforie dat soms enkel voor geloven lijkt weggelegd. Het is een unieke collectie van songs die samen een coherent geheel vormen dat smeekt om opnieuw en opnieuw beluisterd en ontdekt te worden. De luisteraar wordt empowered in een spectrum tussen moody duisternis en vurig enthousiasme, dankzij nummers die de hoogste toppen en diepste dalen omarmen, in een radicaal statement van een artiest die herdefinieert wat popmuziek eigenlijk is.

Het geluid van Yves Tumor is duidelijk maar onvoorspelbaar, dankzij een androgyne identiteit die zich nooit probeert aan te passen aan de verwachtingen, maar wel constant evolueert. Het is sexy, het is poëtisch, en het is oprecht. De avontuurlijke arrangementen en verslavende melodieën van het album kwamen tot leven dankzij een samenwerking met producer Noah Goldstein (Frank Ocean, Rosalia, Drake, Rihanna, Bon Iver) en mixer Alan Moulder (Smashing Pumpkins, Nine Inch Nails. Voor de visuele vertaling van het album werd dan weer gerekend op Yves Rothman (Blondshell, Amaarae), Chris Greatti (Yungblud, WILLOW), Dylan Wiggins (Rosalia, Vince Staples), Lemar Carter (Solange, Demi Lovato), Rhys Hastings, en nog talloze anderen.

Yves Tumor - Heaven Surrounds Us Like a Hood
Yves Tumor - Kerosene!
nation

NATION

In 2020 releasete NATION een self-titled album dat meteen werd opgepikt door een enthousiaste underground fanbase. Het duo uit Zuid-Californië, bestaande uit zanger Fresh Jame en producer Funball, heeft die schare fans gestaag zien uitbreiden over de voorbije jaren, en nieuwste album ‘She wanna’ werd opnieuw uiterst enthousiast onthaald. Hun geluid zet zich bewust af van bestaande genres, maar hun melodische productie en dreamy pop vocals worden gewaardeerd door fans van rap, electronica en indie rock. Onlangs speelden ze nog als support voor Yung Lean tijdens zijn Noord-Amerikaanse Stardust tour, nu staan ze klaar om de fans van Yves Tumor te overdonderen.

Nation - She Wanna
maandag
20
november 2023
DAY OF SHOW 33
TICKET 30
BOTACARTE 27
PRESALE NEWSLETTER BOTA 30
Uitverkocht

Extra info

19:30 doors open (Orangerie)
20:00 Nation
21:00 Yves Tumor

Partners