XIU XIU - LANDROSE

electronic, experimental, pop, rock
woensdag
31
mei 2023
  • Rotonde
19:30
Day of Show 20.5
Ticket 17.5
Bota'Carte 14.5
Laatste tickets

Extra info

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 Landrose
21:00 Xiu Xiu

Op ‘Ignore grief’ brengt Xiu Xiu het donkere naar het licht

Wanneer

wo. 31 mei, 2023

Waar

  • Rotonde

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
Xiu Xiu
"A glorious, terrible, improbable body of work that has shades of The Velvet Underground, Suicide, and Einstürzende Neubauten but really sounds only like itself"
Pitchfork

Xiu Xiu in een hokje stoppen is onbegonnen werk. De band haalt inspiratie uit genres als ambient en electro, maar ook pop en noise-rock. Sinds hun ontstaan in 2002 is de band onwaarschijnlijk productief, met ondertussen al 15 studioalbums op de teller. Of het nu gaat om het ondefinieerbare eigen werk, of eigenzinnige covers van legendarische artiesten als Nina Simone, de muziek is altijd boeiend en meeslepend. Voor het in maart te verschijnen nieuwe album ‘Ignore grief’ van Xiu Xiu haalde de band inspiratie bij de horrorverhalen van mensen die de bandleden persoonlijk kennen. De helft van het album is echt, de andere helft verzonnen. Het zijn schokkende verhalen, maar niet bedoeld om te shockeren. Het album is een manier om echte horror te verwerken, zin te geven, om er iets mee te doen om de pijn te verzachten. De helft wordt ingezongen door stichtend bandlid Jamie Stewart, de andere helft door Angela Seo. De helft is experimentele industrial, de andere helft experimenteel modern klassiek. Wat zeker is, is dat beide helften bijzonder zullen zijn

Xiu Xiu - Pahrump
Xiu Xiu - I Luv The Valley Oh (Live at Closer, Kyiv)
Landrose

LANDROSE

C’est à travers le projet Landrose que David Temprano (du groupe bruxellois Cere) s’illustre en solo, à la batterie sur des titres beat-punk. Avec son premier album, « Self-Titled », il présente 9 morceaux où les percussions de sa batterie rencontrent les boucles instrumentales de samples judicieusement choisis. L’album, publié sur le label Hyperjungle et disponible dans son intégralité sur Bandcamp, a été édité en édition limitée en 50 exemplaires cassettes. 

LANDROSE live at Le LAC 2023

Similar events

donderdag
16
nov 2023

Deuren

19:30

Waar

  • Orangerie
woensdag
31
mei 2023
Day of Show 20.5
Ticket 17.5
Bota'Carte 14.5
Laatste tickets

Extra info

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 Landrose
21:00 Xiu Xiu