WILLIAM BASINSKI - KEVIN RICHARD MARTIN

electronic, experimental
maandag
27
november 2023
  • Église Notre-Dame de Laeken
19:00
DAY OF SHOW 29.5
TICKET 26.5
BOTACARTE 23.5
Uitverkocht

Extra info

19:00 doors open
19:45 - 20:45 Kevin Richard Martin
21:00 - 22:00 William Basinski

Grootmeester van de ambient en avant-garde muziek komt naar Laken

Wanneer

ma. 27 nov, 2023

Waar

  • Église Notre-Dame de Laeken

Deuren

19:00

Organisatie

Botanique
William Basinski
"there was obviously the sound itself, so hypnotic that it was immediately understood as a classic of ambient music"
Pitchfork

William Basinski is een klassiek getraind musicus die de voorbije dertig jaar aan de slag is in de experimentele media. Doorheen die tijd, of het nu in New York was, of recenter in Californië, is Basinski vooral bezig geweest met, wel, tijd. De invloed van tijd op muziek, op ons geheugen, op onze herinneringen, staan centraal in zijn werk, en dat vooral in zijn absolute meesterwerk ‘The Disintegration Loops’, een album op 4 discs waarop gespeeld wordt met repetitie en het afbrokkelen van de analoge tape waarop de muziek werd opgenomen.

Basinski werd persoonlijk gekozen door Music Director Antony Hegarty om muziek te maken voor de Robert Wilson opera ‘The Life and Death of Marina Abramovic’, en orchestrale voorstellingen van zijn ‘Disintegration Loops’ werden al over heel de wereld voorgesteld. Zijn eigen shows verkopen wereldwijd constant uit. Recent tourde hij in het teken van zijn laatste release ‘On time out of time’, een plaat die verscheen via Temporary Residence.

William Basinski - The Disintegration Loops
William Basinski’s “Cascade” – Annals of Sound – The New Yorker
kevin richard martin

KEVIN RICHARD MARTIN

Kevin Richard Martin is de man achter The Bug, King Midas Sound, Techno Animal, Zonal en nog veel meer compromisloze projecten die hij sinds de nineties heeft opgezet. In 2019 releasete hij voor het eerst een album onder zijn eigen naam, het uiterst persoonlijke ‘Sirens’. Daarna maakte hij gebruik van de lockdownperiode gebruik om zijn creativiteit de vrije loop te laten. Hij richtte een nieuw digitaal label op, Intercrannial Recordings, waarop hij een vijfdelige reeks albums releasete, ‘Frequencies for Leaving Earth’. Elk deel werd gecomponeerd, gemixt en geproduceerd in zijn studio in zijn nieuwe huis in Brussel. Die ‘frequenties’ schommelen tussen diepe afgronden van drone, ambient, neoklassieke motieven en noise. Elk van de vijf delen is geïllustreerd door beeldend kunstenaar Pedro Maia.

Kevin Richard Martin & Pedro Maia - Frequencies For Leaving Earth Vol. 4

Similar events

dinsdag
13
feb 2024
Loscil & Lawrence English

Deuren

19:30

Waar

  • Museum
dinsdag
26
mrt 2024
fzefze

Deuren

19:00

Waar

  • Église Notre-Dame de Laeken
maandag
27
november 2023
DAY OF SHOW 29.5
TICKET 26.5
BOTACARTE 23.5
Uitverkocht

Extra info

19:00 doors open
19:45 - 20:45 Kevin Richard Martin
21:00 - 22:00 William Basinski