WAYS AROUND FESTIVAL : LYSISTRATA - THE GURU GURU - STONKS

rock
zondag
24
maart 2024
  • Museum
18:00
Bota'Carte 18.5
Ticket 21.5
Day of Show 24.5
Koop tickets

Extra info

18:00 doors open (Museum)
18:30 Stonks
20:15 Lysistrata
21:30 The Guru Guru

Het festival voor liefhebbers van alternatieve muziek

Wanneer

zo. 24 mrt, 2024

Waar

  • Museum

Deuren

18:00

Organisatie

Ways Around Festival & Botanique
Lysistrata
"Connus pour leurs concerts ravageurs et leur énergie décuplée à la seconde où ils foulent la scène"
Jam - RTBF

LYSISTRATA 

Lysistrata is een band met spanning. Ben Amos Cooper (drums, zang), Theo Guéneau (gitaar) en Max Roy (bas) brengen hun diverse radicale muzikale achtergronden samen tot iets dat de haren in je nek doet rechtstaan. Met een duidelijke erfenis uit de jaren 90 overstijgt het trio de gebruikelijke labels van post-hardcore en noise-rock met een spontaniteit die je enkel nog lijkt terug te vinden bij mensen van hun jeugdige leeftijd.

Na twee albums en ontelbare tournees is het trio terug op de scène met een moedige paradigmaverschuiving: asymmetrie, dissonantie, muren van geluid, noise labyrinten en frontale emotie. Lystrata heeft een onmiskenbare gave om te creëren, te assembleren en te verenigen.

LYSISTRATA - HORNS
The Guru Guru

THE GURU GURU 

Sinds 2012 ontwikkelt The Guru Guru op briljante wijze een art-rock sound die krachtige gitaren, polyritmiek en viscerale, onsamenhangende zang combineert met een geëngageerde boodschap. De Belgische band vindt inspiratie bij bands zo divers als Queens of the Stone Age, Radiohead, SOULWAX, The Mars Volta en zelfs Andy Kaufman, en vertaalt dat naar nummers die even verrassend als aangrijpend zijn.

Hun derde album ‘Make (Less) Babies’ dat eerder dit jaar verscheen, werd door de band zelf geproduceerd en live opgenomen. Met een sterk engagement tegenover ecologie en de consumptiemaatschappij bevestigt het album de status van de band als belangrijke kracht in de Belgische indiescene. Ze worden geprezen om hun energie op het podium, en hebben samen met kleppers als Brutus en Raketkanon door Europa getoerd.

THE GURU GURU - Make less babies
Stonks

STONKS

De Brusselaars van STONKS maken nog maar sinds 2021 samen muziek, maar klinken alsof ze al jaren samen spelen. Ze laten zich inspireren door rock, jazz, ongedwongen brouahah, gebroken walsen, allerlei soorten langharige muziek en vooral door de nieuwe Britse postpunkscene. Invloeden als Squid, Shame en Viagra Boys zijn duidelijk hoorbaar op ‘Class Craic’, dat in september verscheen. Maar dit is geen kopieerwerk: STONKS neemt de fundamenten gelegd door die legendarische bands, en gebruikt ze als bouwstenen voor iets vertrouwd en toch helemaal nieuw.

STONKS - Bunker (Live session HELB/

Similar events

zaterdag
04
mei 2024
aaa
electronic, experimental, folk, metal, pop, rock, rap

Deuren

12:00

Waar

  • Chapiteau + Orangerie + Museum + Rotonde
maandag
30
sep 2024
bodega

Deuren

19:30

Waar

  • Museum
zondag
24
maart 2024
Bota'Carte 18.5
Ticket 21.5
Day of Show 24.5
Koop tickets

Extra info

18:00 doors open (Museum)
18:30 Stonks
20:15 Lysistrata
21:30 The Guru Guru