WARMDUSCHER INVITES...

rock
vrijdag
24
mei 2024
  • Orangerie + Rotonde + Witloof Bar
19:00
Bota'Carte 23.5
Ticket 28
Day of Show 31
Koop tickets

Extra info

19:00 doors open
19:30 mary in the junkyard (Rotonde)
19:30 The Belair Lip Bombs (Witloof Bar)
20:20 Special Interest (Orangerie)
21:10 Mock Media (Rotonde)
21:10 The New Eves (Witloof Bar)
22:00 Warmduscher (Orangerie)

Special Interest · The New Eves · Mock Media · mary in the junkyard · Malice K · The Belair Lip Bombs · Warmduscher

Wanneer

vr. 24 mei, 2024

Waar

  • Orangerie + Rotonde + Witloof Bar

Deuren

19:00

Organisatie

Botanique
warmduscher

 

Warmduscher geeft een feestje en jullie zijn allemaal uitgenodigd! Samen met je favoriete funky garageband hebben we een XL line-up samengesteld die een hele avond vult in onze drie zalen. Verwacht de meest opwindende nieuwe bands die punk, indie, garage en meer mixen voor een wilde nacht rock-’n’-roll.

WARMDUSCHER

Warmduscher zijn een groep onverlaten, alleen gekend onder hun aliassen: Clams Baker Jr, Lightnin’ Jack Everett, Salt Fingers, Quicksand en Dr. Withers aka Little Whiskers. Fervente fans als Iggy Pop en Marc Riley hebben alleen maar lovende woorden over de band, en in ruil daarvoor heeft Warmduscher hen beiden gezegend met onsterfelijkheid.

De liveshows van de band heeft duizenden Britten en Europeanen in hun greep. Tijdens hun set op End of the Road Festival 2018 werd de band nog beschuldigd van het uitlokken van een rel. Maak je dus maar klaar voor een intens en vurig feestje!

Warmduscher "Wild Flowers"
Malice K

MALICE K

Malice K maakt liedjes die zijn jongensachtige charme afwisselen met brute, rauwe duisternis en prachtige kunstzinnigheid. Als voormalig lid van Deathproof Inc, heeft hij een cultstatus opgebouwd als een atypische artiest met een bipolair karakter, van provocerende punk-thrash-rock naar lyrisch melodieus en akoestisch.

Hij is een visionaire muzikant die op complexe wijze emotionele verhalen door zijn muziek weeft. Met een toewijding aan authenticiteit en een old-school ethos, verlicht zijn kunstenaarschap het moderne landschap. Zijn debuutalbum staat gepland voor 2024.

Malice K - Complicated Dreams (Official Video)
mary in the junkyard

MARY IN THE JUNKYARD 

Mary in the Junkyard is een alternatief Londens trio bestaande uit Clari Freeman-Taylor, Saya Barbaglia en David Addison. De band heeft een solide reputatie opgebouwd dankzij indrukwekkende liveoptredens in de Brixton Windmill en op de festivals Green Man en End of the Road.

Hun fragiele maar onbevreesde debuutsingle ‘Tuesday’ vestigde hen al snel als een onmisbare band om in de gaten te houden.

mary in the junkyard - Tuesday (Official Video)
TBLB

THE BELAIR LIP BOMBS

The Belair Lip Bombs zijn Maisie Everett (gitaar en zang), Mike Bradvica (gitaar), Jimmy Droughton (bas) en Liam De Bruin (drums), vier goede vrienden uit het kustplaatsje Frankston in Victoria, Australië. De band is onlangs pas echt goed op dreef gekomen met de release van hun debuutalbum ‘Lush Life’.

De plaat bestaat uit 10 tracks met suggestieve verkenningen; verhalen die een scala aan verlangens, het zoeken naar nieuwe horizonten en het ontdekken van nieuwe paden naar tevredenheid en zelfontplooiing met zich meebrengen. Het album laat de evolutie van de band horen, net als het vermogen om nummers te schrijven met opvallende indiearrangementen en pakkende hooks. Het album begint wereldwijd de aandacht te trekken en de band maakt zich dan ook op voor een doorbraakjaar in 2024.

The Belair Lip Bombs - Say My Name (Official Video)
Special Interest

SPECIAL INTEREST

Special Interest, een band uit New Orleans, staat bekend om hun compromisloze aanpak, dankzij een mix van dansmuziek en punkcultuur. Ze komen uit de DIY-scene en ontwikkelden zich van een duo tot een collectief dat de beperkingen van het genre trotseerde. Samenwerking staat centraal in hun creatieve proces, waarbij elk lid bijdraagt aan het unieke geluid.

Hun muziek behandelt universele thema’s zoals gentrificatie en klimaatverandering, waarbij ze een oproep tot actie combineren met humor en oneerbiedigheid. Special Interest ziet zichzelf als onderdeel van een levend collectief, dat de barrière tussen performer en luisteraar opheft. Hun verhaal weerspiegelt een toewijding aan artistieke vrijheid, sociaal bewustzijn en dynamische, zich steeds ontwikkelende muziekcreatie.

Special Interest - "(Herman's) House" (Official Video)
Mock Media

MOCK MEDIA

Mock Media’s self-titled debuut LP vat de dualiteit van dit viertal goed samen. Het zijn songs die de donkerste hoeken van de mensheid verkennen, maar er aan de andere kant uitkomen met de onwrikbare vreugde die hun ontstaan kenmerkte. ‘Mock Media’ is een album van stiekem eclecticisme: de hoogdravende punkrockstijlen dienen als het raamwerk van de band om hun onstuimige verkenningen in pop, elektronica en wereldfolkmuziek mee te omhullen.

Door hun creativiteit te combineren, waagt het kwartet zich in vreemde richtingen, van tribale muziek tot jaren ‘60 country rock.

Mock Media - Madness (Live In Vancouver)
The New Eves

THE NEW EVES

Met een ongebruikelijke bezetting van cello, viool, fluit, gitaar, bas en drums lijken The New Eves met hun DIY karakter en felle geest een soort folkloristische punkrevival op te roepen. Met een poëtische eerlijkheid over wie ze zijn en waar ze van houden als kern, zijn hun ritmes als galopperende paarden en als ze op een bergtop zouden staan, zouden hun stemmen mijlenver klinken.

Naar een optreden van The New Eves gaan is alsof je getuige bent van een soort rituele opening. Ze verscheuren rock-’n’-roll bij de wortels, en geven uitdrukking aan een reis door seance, snaren en elektrische gitaar. Ze zijn een kunstwerk om waar te nemen.

Original Sin - The New Eves

Similar events

zondag
02
jun 2024

Deuren

19:30

Waar

  • Orangerie
maandag
10
jun 2024
Snõõper

Deuren

19:00

Waar

  • Witloof Bar
vrijdag
24
mei 2024
Bota'Carte 23.5
Ticket 28
Day of Show 31
Koop tickets

Extra info

19:00 doors open
19:30 mary in the junkyard (Rotonde)
19:30 The Belair Lip Bombs (Witloof Bar)
20:20 Special Interest (Orangerie)
21:10 Mock Media (Rotonde)
21:10 The New Eves (Witloof Bar)
22:00 Warmduscher (Orangerie)