VOX LOW - LE VILLEJUIF UNDERGROUND - BRYAN'S MAGIC TEARS

garage rock, post-punk
maandag
13
september 2021
  • Orangerie
19:30
TICKET 22.5
EARLY BIRD TICKET 18.5
BOTACARTE 15.5
Laatste tickets

Born Bad evening!

Wanneer

ma. 13 sep, 2021

Waar

  • Orangerie

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
VoX LoW
BANNER-NUITS-2021

VOX LOW

Wie heeft er nog zin in fun maken, vroegen de heren achter Vox Low zich af toen ze “rechtse hedonistische disco” afzworen en hun French touch-project adieu zegden. Sinds 2018 maken ze daarom muziek met de urgentie van punk, de depressie uit minimale Krautrock en de hypnose uit sjamanistische rituelen. Can, The Fall en Genesis (met Peter Gabriel) gelden daarbij als voorbeelden. Het podium is heilig voor de Fransmannen: beschouw hen als de acid-houseversie van The Jesus & Mary Chain, die surft tussen invloeden uit 60’s rockabilly en koude, minimale techno.

Vox Low - "You are a slave" & "I wanna see the light" - Session

LE VILLEJUIF UNDERGROUND

Neem Tame Impala aan de Australische zijde, Noir Désir aan de Franse en je hebt een perfect unie die belichaamt waar Le Villejuif Underground voor staat. Een internationaal verbond tussen dichter Nathan Roche en drie Parijse muzikanten. “When Will The Flies In Deauville Drop?”, zo heet de recentste plaat van Le Villejuif. Een onvoorspelbare plaat waar de leden experimenteren met pop, garagerock, country en zelfs disco.

Le Villejuif Underground en concert à Rock en Seine (2019)

BRYAN'S MAGIC TEARS

Wie herinnert zich nog de Amerikaanse Midwestrockers uit de midden jaren 90 die de groezeligste sounds in de geschiedenis van de elektriciteit produceerden? Geen nood voor wie de boot helemaal gemist heeft of nog groen achter de oren zag: Bryan's Magic Tears zijn helemaal klaar om dat geluid weer helemaal op te blinken (nu ja, net zo verfomfraaid te doen klinken). Dat doen ze dan gelukkig weer wel met het melodieuze instinct van zeg maar Pavement of Dinosaur Jr., waardoor de muziek van bijvoorbeeld het laatste nieuwe album "4 AM" schoonheid, melancholie en tout court gevoel in het gruis vindt.

Bryan's Magic Tears - Ghetto Blaster // Slamino Days | LES CAPSULES live performance

Similar events

donderdag
23
sep 2021
noise rock

Deuren

20:30

Waar

  • Orangerie
maandag
13
september 2021
TICKET 22.5
EARLY BIRD TICKET 18.5
BOTACARTE 15.5
Laatste tickets