URBAN32 FESTIVAL 2023

musiques urbaines
zaterdag
18
november 2023
  • Orangerie
15:30
DAY OF SHOW 17
TICKET 14
BOTACARTE 11
TARIF SPECIAL 10
Koop tickets

Extra info

doors 15:30 (Orangerie)
16:00 DJ Set (DJ Rakim)

16:30 Cypher : 1er Groupe

16:45 Loko
17:00 MHO
17:15 Skona
17:30 Manzo

17:45 Cypher : 2ème Groupe

18:45 Mavee
19:00 WAWA
19:30 Chardy

20:00 Music Video Awards
20:15 Cypher : Finale
20:30 Annonce Gagnants Cypher & Music Video Awards

20:45 Isha
21:45 DJ Set (DJ Rakim)

Isha • Chardy • Wawa • Mavee • MHO • Skona • Manzo • Lokho

Wanneer

za. 18 nov, 2023

Waar

  • Orangerie

Deuren

15:30

Organisatie

Aperohit & Botanique
00-_urban32_2023_affiche_a4_-_v4.png

 

Voor het tweede jaar op rij bundelen Aperohit en Botanique hun krachten om je het beste van de opkomende Franstalige en Nederlandstalige urban scene uit eigen land te brengen.

URBAN32 Festival is een multidisciplinair en multicultureel evenement dat de talenten van de urban scene uit de verschillende taalgemeenschappen van België toont in muziek, dans en audiovisuele kunsten.

Het programma omvat:

  • Concerten: Isha, CHARDY, WAWA, Mavee, en nog veel meer…
  •  “Cypher”-wedstrijd om de beste performer te belonen (te winnen: € 5.000 verdeeld over de 8 finalisten)
  • Music Video Awards: vertoningen van muziekvideo’s en prijzen voor de beste video van het jaar in de categorie “Emerging Artists”
  • Interactieve spelletjes
  • Dj-set
isha pp

ISHA

Hoewel hij wordt beschouwd als een van de invloedrijkste figuren van de Belgische muziekscene, begon Isha’s opmars lang voor de opkomst ervan. Het startte allemaal op de schoolbanken van de Val Duchesse in Brussel, aan het begin van deze eeuw. Als zoon van Congolese immigranten ontdekte de jonge Isha rap via een vriend die zijn eerste rijmpjes in een notitieboekje schreef. “Dat boekje, dat hij overal mee naartoe nam, zorgde ervoor dat rap me iets serieus leek’, herinnert hij zich. “Een paar weken na die ontdekking begon ik zelf te rappen”.

Deze vroege pogingen leidden uiteindelijk tot ‘Vas-y chante’, een debuutalbum dat hij in 2008 uitbracht onder de naam Psmaker. Het legde de basis voor zijn unieke stijl, die zowel rauw en krachtig is, als gevoelig en introspectief. “Deze plaat bevatte echt het begin van wat ik nu doe: ik had het al over mezelf, mijn familie, mijn leven”, vertelt hij. Hoewel ‘Vas-y chante’ meteen een hit werd bij de Belgische kenners, verkocht de plaat niet zo goed als gehoopt, door de platencrisis die toen toesloeg. Het was de start van een negatieve spiraal voor de jonge rapper. 

Gelukkig kwam hij die te boven, en kennen we Isha nu als een assertieve rapper die het donkere niet schuwt maar het lichte ook niet ontkent. Zijn flow is alleen maar geëvolueerd sinds die vroege dagen, en met ‘Labrador blue’ kregen we vorig jaar opnieuw een pareltje van de Franstalige rap afgeleverd.

ISHA - La Réincarnation de Biggie
chardy pic

CHARDY

Chardy Mafalanka is erin geslaagd om in slechts een paar jaar tijd een big deal te worden. Hij groeide op in de Schilderswijk in Den Haag, maar verhuisde op achtjarige leeftijd naar het bruisende Brussel. De rapper met Congolese roots greep de microfoon van zodra hij in onze hoofdstad arriveerde, en liet die sindsdien niet meer los. Sinds 2016 is hij actief als muzikant, en later tekende hij bij Chivv’s label Un4gettableMusic.

Sinds de start van 2021 is hij onafhankelijk aan de slag, en staat hij er sterker voor dan ooit. Tracks als ‘About that ft. Adje’ en de krachtige rhymes op bijvoorbeeld ‘BitchN*ggas’ laten horen dat Chardy hongerig is: met een nonchalante glimlach op zijn gezicht wil hij de volledige scene op zijn kop zetten.

Chardy - Trainingspak
wawa pic

WAWA

Kassa, centen, getallen: WAWA rapt over cijfers. En hij heeft ook de cijfers om te tonen dat het werkt: een half miljoen views op YouTube, 600.000 views op zijn FunX Talent video, en miljoenen streams na zijn samenwerkingen met Bryan MG en LouiVos. Het is slechts een kwestie van tijd voor hij de top bereikt.

In 2018 won WAWA de hoofdprijs van de FunX Talent Rappers Only. Murda prees er zijn totaalpakket als een artiest, iets waar ook zijn immense podiumpresence aan toe heeft gedragen. Ontelbare aftermovies bewezen hoe WAWA een zaal volledig in vuur en vlam krijgt.

WAWA - 2023 (PROD. PICVSSO)
mavee pic

MAVEE

De 22-jarige MAVEE werd geboren in Brussel, maar heeft roots in Kameroen. Ze danst al haar hele leven, maar als haar zus haar niet had gepusht, hadden we nooit geweten dat ze ook nog eens geweldig kan zingen. In 2016 speelde ze covers in haar slaapkamer, en dat evolueerde naar het schrijven en producen van eigen songs. Ze had geen beetje ervaring, maar haar talent is zo groot dat het allemaal natuurlijk vloeide.

In 2023 verschijnt een nieuwe EP van de artieste, en heeft ze een nieuwe liveshow gecreëerd die nog spannender belooft te zijn dan ooit. Naast de Botanique speelt ze ook in De Roma, twee iconische locaties die haar talent meer dan waard zijn. Ze is misschien nog jong, maar haar talent en vooral haar harde werk vallen zeer hard op binnen de scene, en het is enthousiast uitkijken naar wat de toekomst haar nog zal brengen.

Can't Have Me - MAVEE
MHO

MHO

Avec son rap hybride, MHO aborde des thèmes importants avec ses textes puissants, mettant en lumière les défis de notre époque. Son premier EP, « Céleste », prévu pour novembre 2023, promet d'être un témoignage musical fort porteur de son engagement et de sa vision.

MHO - Eilish (Live Session) @lacentraleson
Skona

SKONA

Nathan Castanier, aka Skona est un jeune rappeur belge de 24 ans. Il grandit à Zelik, en banlieue de Bruxelles, et effectue toute sa scolarité dans des établissements néerlandais.

Dans le cadre de ses études, il part vivre un an à Rotterdam. Fort de cette richesse culturelle, il décide dès ses premiers textes d’alterner entre ces deux langues.

Skona tire son inspiration du rap US, et plus particulièrement de 50 cent, pour ses productions, mais aussi de Central Cee, Digga D, Fredo, lil bow Wow. Il reste toutefois très marqué par la scène française, par SDM et Ninho.

"Palmarès Il" fait ses premières armes sur instagram, via le compte @1minute2rap. Après s’être essayé à la musique en groupe (Urban V, puis LDS), il continue seul en 2021, et décide de s'adonner à 100% à sa passion. Il sort alors un à un six premiers singles, qui le présentent au public.

À l’été 2022, Skona dévoile "Vamos", dans lequel son flow incisif franco néerlandais se mélange subtilement à une instru percutante qui reprend le tube de Loona. Avec près de 2M de streams, ce titre l’amène sur le devant de la nouvelle scène rap.

On le retrouve ainsi à la fin 2022 sur le planète rap de SDM, que Skona connait depuis son enfance, car voisins. Pour la suite de 2023, Skona prépare une série de single, qu’il égrènera dans les semaines à venir, ainsi qu’un premier EP, prévu avant la fin d’année.

SKONA - ICE

MANZO

Manzo est un jeune rappeur belgo-congolais. Il a commencé en tant qu'auteur compositeur à l'âge de 15 ans pour finalement se tourner vers sa vraie passion 3 ans plus tard : le rap. Ce jeune aux multiples talents a décidé de consacrer sa vie à la musique et est bien déterminé à y arriver !

Manzo - #TDead IX : "Always Everywhere"
Lokho

LOKHO

Agé de 23 ans, Lokho, est un rappeur Bruxellois, il a grandi et évolué entre Schaerbeek et Evere. Il rappe depuis quelques années maintenant et il s’investit plus sérieusement depuis 2 ans notamment avec son premier EP « Faille », sorti le 28 octobre 2022.

Influencé par Sexion d'assaut, Kery James et Stromae, Lokho souhaite transmettre des émotions à travers sa musique, parler avec franchise des questions qu'il se pose, des réflexions qu'il se fait et de leur impact sur lui. II se sert pour ça d'instrumentales mélodieuses et rythmées, parfois obscures, parfois plus lumineuses grâce auxquelles il peut créer ce qu'il décrit comme étant du « Cloud rap éclectique ».

Lokho - À la base

Similar events

zondag
03
dec 2023

Deuren

19:30

Waar

  • Rotonde
zondag
17
dec 2023
Jones Cruipy

Deuren

18:30

Waar

  • Witloof Bar
zaterdag
18
november 2023
DAY OF SHOW 17
TICKET 14
BOTACARTE 11
TARIF SPECIAL 10
Koop tickets

Extra info

doors 15:30 (Orangerie)
16:00 DJ Set (DJ Rakim)

16:30 Cypher : 1er Groupe

16:45 Loko
17:00 MHO
17:15 Skona
17:30 Manzo

17:45 Cypher : 2ème Groupe

18:45 Mavee
19:00 WAWA
19:30 Chardy

20:00 Music Video Awards
20:15 Cypher : Finale
20:30 Annonce Gagnants Cypher & Music Video Awards

20:45 Isha
21:45 DJ Set (DJ Rakim)

Partners