ULTRA SUNN - QUAL - SYDNEY VALETTE

electronic, coldwave, e.b.m
zaterdag
01
juni 2024
  • Orangerie
19:30
BOTACARTE 18.5
TICKET 21.5
DAY OF SHOW 24.5
Koop tickets

🌟 Release | De Brusselse EDM/coldwave sensatie

Wanneer

za. 1 jun, 2024

Waar

  • Orangerie

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique

 

 

Sinds 2020 en hun hitsingle ‘Keep Your Eyes Peeled’ is het Brusselse duo ULTRA SUNN een ongelooflijk succes, en speelt het gig na gig in Europa, Zuid-Amerika en Noord-Amerika. De band drukt zijn verlangen naar moderniteit uit via thema’s, geluiden en samenwerkingen (Kontravoid, Kris Baha, Zanias, Curses, Sarin), allemaal in de tratidie van klassieke EBM en Belgische elektronische muziek.

ULTRA SUNN speelde al snel met Front 242, Nitzer Ebb, DAF en A Split Second. Sam’s diepe, donkere stem ontvouwt zich over Gaelle’s analoge machines en industriële drummachines. Het duo is ook actief in de kunst en mode, twee takken die dan weer inspiratie opleveren voor hun muziek. Zo creert ULTRA SUNN lichtgevende dance anthems die gaan over zelfbevestiging, de strijd tegen angst, en gendergelijkheid, altijd met een inclusieve, krachtige en positieve geest.

ULTRA SUNN - Can You Believe It
ULTRA SUNN - Shake Your Demons (Session Part 1)

QUAL

Qual betekent beproeving, kwelling, pijn. Gekwelde melodieën worden gedragen door een diepe, krachtige stem, maar tegelijk is het allemaal ook hyperdansbaar dankzij de synthetische cavalcade aan tracks en hun uitzinnige beats. Een totale post-punk, eighties goth vibe die je zin geeft om je Docs aan te trekken en te komen dansen.

QUAL - FLAY

SYDNEY VALETTE

In een carrière die meer dan tien jaar omspant en over verschillende muzikale sferen heen loopt, heeftt Sydney Valette vastgehouden aan een strikte visie van discipline, die wanhoop en energie verbindt door middel van een popsensibiliteit die volledig gewijd is aan elektronica.

Op haar zevende album ‘Home Alone’ is Sidney op haar meest episch en dystopisch. De titel zou een verwijzing kunnen zijn naar een cultfamiliekomedie uit de nineties, maar dit album heeft meer gemeen met techno-punk sci-fi dan met kerstentertainment. Sonisch gezien doorloopt Sydney het spectrum van haar geliefde dark wave, van EBM tot ambient, van rave tot Italo disco, altijd gedreven door een onwankelbaar pophart.

Sydney Valette - Adieu

Similar events

zondag
02
jun 2024

Deuren

19:30

Waar

  • Orangerie
maandag
07
okt 2024
experimental, singer-songwriter

Deuren

19:30

Waar

  • Orangerie
zaterdag
01
juni 2024
BOTACARTE 18.5
TICKET 21.5
DAY OF SHOW 24.5
Koop tickets