TARTA RELENA - CLARA! - DJ PYTHON - BADSISTA

electronic
zaterdag
14
mei 2022
  • Rotonde
22:00
DAY OF SHOW 20.5
EARLY BIRD TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
TARIF REDUIT * 7.5
Koop tickets

Timing

21:30 doors open (Rotonde)
22:00 Tarta Relena
23:00 Clara!
00:00 DJ Python
01:00 BADSISTA

Extra info

— TIMING

21:30 doors open (Rotonde)
22:00 Tarta Relena
23:00 Clara!
00:00 DJ Python
01:00 BADSISTA

Beklijvende Mediterraanse folk, next level reggaeton en onstuimige Braziliaanse funk

Wanneer

za. 14 mei, 2022

Waar

  • Rotonde

Deuren

22:00

Organisatie

Botanique
tarta_relena
nuits 2022

Tarta Relena is het project van twee Catalaanse zangeressen, Martha Torrella en Helena Ross, die met minimale, maar zinderende elektronische begeleiding hun stemmen gracieus in elkaar knopen, om ze vervolgens weer even indrukwekkend los te koppelen. Hun zangstijl is geïnspireerd door Mediterraanse folk en Georgische gezangen, en maakt heel wat emoties los—ook bij wie de taal niet spreekt. Op Primavera en Le Guess Who? toonde het duo bovendien dat hun zang live door merg en been gaat. Pitchfork schrijft over 'Fiat lux' (Tarta Relena's meest recente langspeler): "Perhaps Tarta Relena’s greatest achievement on this gripping album is that their work sounds both musically unique and emotionally familiar, reaching through centuries of tradition and geographical divide to connect on a human level".

Tarta Relena · Fiat Lux en directe a l'Auditori de Barcelona
"Clara is definitely on that restrict group of underground artists that dusted out old-school reggaeton gems to give them an unexpected second life"
Nation Of Billions

Als lid van het Brusselse collectief PRR! PRR! componeert Clara! mixes met een hoog tempo, ontleend aan verschillende muzikale repertoires en culturele origines met een duidelijke affiniteit voor reggaeton. Ze vertrekt altijd vanuit nieuwsgierigheid, met humor en een grote liefde voor dans.

Clara! is uitgesproken feministisch en vecht voor een betere vertegenwoordiging van vrouwen en een deconstructie van gender met swingende en subversieve teksten in het Spaans en Frans, aangevuld met sensuele klanken geïnspireerd door perreo.

Haar eerste album komt uit in mei en zal uitgebracht worden op Maloca, het label van de Belgische beatmaker Le Motel. 

Clara! | Boiler Room X Ballantine's True Music: Madrid 2019
DJ PYTHON

DJ PYTHON

DJ Python, aka Brian Pineyro, verdiende in 2016 zijn sporen in thuisstad New York. Bekend om zijn producties als DJ Python en DJ Wey, heeft Pineyro bewezen een meesterlijke en veelzijdige producer te zijn. Of het nu gaat om house of stomende low-fi techno, ambient of breakbeat, speelt de producer graag met alle stijlen die hij tegenkomt. Op zijn laatste album 'Club Sentimientos Vol.2', dat in januari door Incienso werd uitgebracht, verkent DJ Python de fusie tussen dansmuziek en reggaeton, waarbij hij de nadruk legt op hemelse ritmes in plaats van de energieke beats die typisch zijn voor deze genres. Vergezel ons tijdens Les Nuits in deze wonderlijke klankenwereld opgebouwd uit diepe synths, reverb en percussie van het zuidelijk halfrond!

"he combines the swinging percussion of reggaeton with deep-house chords and ambient techno textures."
The Guardian
DJ Python | Boiler Room: Vienna
badsista

BADSISTA

BADSISTA is een van de belangrijkere artiesten in de Braziliaanse underground scene. Vanuit São Paola maakt de dj en producer furore met haar mix van baile funk, techno en jackin' house die niet alleen qua stijl maar ook qua tempo's alle kanten uit schiet. De voorbije jaren mocht ze Linn da Quebrada's album 'Pajubá' producen en muzikaal richting geven, richtte ze mee het LGBTQIA+-collectief 'Bandida' op dat minderheden een safe space geeft in het huidige (Braziliaanse) politieke klimaat, en reisde ze de wereld rond voor dj-sets. Naast passages op onder meer CTM, Nuits Sonores, Dekmantel, Rewire en Unsound, maakte BADSISTA ook mixen voor onder meer Boiler Room, FACT en The FADER. Vorig jaar verscheen haar debuutalbum 'Gueto elegance', een koppige masterclass in Braziliaanse funk en alternatieve pop, waarop ook onder meer MC Yallah bijdroeg.

Against The Clock - BADSISTA
zaterdag
14
mei 2022
DAY OF SHOW 20.5
EARLY BIRD TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
TARIF REDUIT * 7.5
Koop tickets

Timing

21:30 doors open (Rotonde)
22:00 Tarta Relena
23:00 Clara!
00:00 DJ Python
01:00 BADSISTA

Extra info

— TIMING

21:30 doors open (Rotonde)
22:00 Tarta Relena
23:00 Clara!
00:00 DJ Python
01:00 BADSISTA