SUZANE - THE PIROUETTES - ALICE ET MOI - CAMP CLAUDE

french pop, electro
maandag
04
mei 2020
  • Chapiteau
19:00
TICKET 27
EARLY BIRD TICKET 23
BOTACARTE 20
Koop tickets

Extra info

Early bird-tickets zijn te koop vanaf 20.12 en beschikbaar tot en met 04.04

De toekomst van de Franstalige pop

Wanneer

ma. 4 mei, 2020

Waar

  • Chapiteau

Deuren

19:00

Organisatie

Botanique
bannernuitbotanique
L’étoile montante de la pop électro
RTBF

SUZANE

Océane Colom zou danseres worden, ze ging er zelfs voor naar het conservatorium. Toch besliste haar levensweg daar ineens anders over: door haar job als serveerster en haar ontdekking van het nachtleven, veranderde ze van koers. Als muzikante laat de Française zich inspireren door alles wat beats heeft. De muziek van Stromae bijvoorbeeld. Toch blijft de dans ook centraal staan in het werk van de 28-jarige Avignonnaise. Ze danst doorheen haar nummers, het liefst van al nog gedestructuurd ook. Het slaat aan: ze was in Frankrijk de meest geboekte artiest van de voorbije festivalzomer.

En tijdens Les Nuits komt ze ook aan België tonen wat ze allemaal in haar mars heeft.

Suzane • SLT
the pirouettes

The Pirouettes

The Pirouettes zijn het cuteste wat de Franse scene te bieden heeft. Leo en Vickie zien eruit als de twee coolste kids van Parijs maar laten hun synthpop opzettelijk zo minimaal en onschuldig klinken dat het amper opvalt wat voor hitjes er in hun oeuvre schuilen. Doorheen de jaren heeft het koppel zich bekwaamd in het schrijven van melancholische chansons-confessions, vaak over de liefde en eenzaamheid. De twee meest recente wapenfeiten, ‘San Diego’ en ‘Pil du coeur’, tonen de bands vooruitgang en durf; respectievelijk tropisch en scherp/synthetisch klinkend laten ze een nieuwe kant van de breinen achter ‘L’escalier’ zien.

The Pirouettes - San Diego
alice et moi

ALICE ET MOI

Laat je niet in de luren leggen: de 'moi' in Alice et Moi is geen tweede persoon. Achter het pseudoniem schuilt de jonge française Alice Vanor, een electro-popartieste die op de rand van de doorbraak staat. Met nummers als 'Filme-moi' en 'J'veux sortir avec un rappeur' begeeft de zangeres zich op een ultrazoet terrein dat een zekere sensualiteit niet verbergt. Bovenal barst haar oeuvre tot op heden van de hitjes, met frisse producties, een lichte retro sound en eclectische invloeden.

Te ontdekken op Les Nuits!

Alice et Moi - J'veux sortir avec un rappeur
camp claude site web

CAMP CLAUDE

In 2016 treedt Camp Claude uit de schaduw met 'Swimming lessons', een debuutalbum vol frisse electro-pop dat goed scoort bij critici. Het trio onder leiding van Diane Sagnier maakt minimalistische en melancholische pop met subtiele gitaren en etherische vocals. In 2019 brengt "le meilleur espoir pop du moment" zijn tweede album 'Double dreaming' uit. Daarop verkent Camp Claude een dynamischer geluid dat meer naar rock neigt en goed werkt op het podium.

Op Les Nuits Botanique belooft de groep nog meer nieuw materiaal te presenteren!

Camp Claude - Tracksuit Tiger
maandag
04
mei 2020
TICKET 27
EARLY BIRD TICKET 23
BOTACARTE 20
Koop tickets

Extra info

Early bird-tickets zijn te koop vanaf 20.12 en beschikbaar tot en met 04.04

Partners