STEPHANE GINSBURGH

classical
woensdag
10
mei 2023
  • Museum
19:30
DAY OF SHOW 22.5
TICKET 19.5
BOTACARTE 16.5
Koop tickets

Wanneer

wo. 10 mei, 2023

Waar

  • Museum

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
Stephane Ginsburgh
bannière nuits

STEPHANE GINSBURGH (piano)

De vier componisten die voor dit concert werden opgeroepen, behoren tot de meest suggestieve en bejubelde van de 20ste eeuw.

De Hongaren Béla Bartók en György Ligeti flankeren Erwin Schulhoff en Sergei Prokofiev in dit recital van korte cycli.

Béla Bartók overstijgt de muzikale folklore van zijn land. Hij vindt de vitale geluiden van volksinstrumenten, het nachtelijke geritsel en de verwoede race van het opgejaagde dier opnieuw uit.

György Ligeti, de grote erfgenaam van zijn ouderen, incorporeert een multiculturele verbeelding die zich uitstrekt van zijn geboorteland tot Centraal-Afrika om duizelingwekkende muziek te creëren voor de polyritmische pianist.

Erwin Schulhoff, de polymorfe Oostenrijks-Tsjechische musicus en dadaïst, was een van de eersten die de klassieke stijl combineerde met de jazzvormen van zijn tijd.

En tenslotte Sergei Prokofiev, de begaafde Rus die in Oekraïne werd geboren, bevat in deze weinig gespeelde cyclus muziek die voor opera en film is gecomponeerd.

“Un des interprètes les plus passionnants du répertoire pour clavier contemporain.”
Le soir

Stephane Ginsburgh gaf al solo- en kamermuziekrecitals over de hele wereld, en trad op tijdens talrijke internationale festivals zoals Ars Musica, Quincena Musical, ZKM Imatronic, Agora Ircam, Bach Academie Brugge, Ultima Oslo, Darmstadt Internationale Ferienkurse, Gaida, Warsaw Autumn, Klara Festival, Festival Forum en Musica Strasbourg.

Als onvermoeibare onderzoeker van het repertoire, maar ook als verkenner van nieuwe combinaties van stem, percussie, performance en elektronica, legde hij zich al heel vroeg toe op hedendaagse muziek, terwijl hij een uitgebreid klassiek repertoire ontwikkelde.

Hij heeft samengewerkt met talrijke componisten zoals Frederic Rzewski, James Tenney, Philippe Boesmans, Jean-Luc Fafchamps, Stefan Prins of Matthew Shlomowitz, wiens werken hij heeft gecreëerd, maar ook met choreografen zoals Anne Teresa de Keersmaeker (Rosas), en beeldende kunstenaars.

Stephane Ginsburgh heeft de volledige pianosonates van Prokofiev opgenomen voor Cypres; die van Feldman, Duchamp, Eastman, Satie, Fafchamps en Rzewski voor Sub Rosa. Hij heeft ook opgenomen voor Kairos, World Edition en Naxos. Zijn volgende opname is een dubbelalbum gewijd aan Frederic Rzewski, uit te brengen door Naxos. Hij heeft een Master of Music graad en studeerde piano bij Paul Badura-Skoda, Jerome Lowenthal, Vitaly Margulis en Claude Helffer. Ginsburgh behaalde ook een bachelor in wetenschapsfilosofie aan de U.L.B. en een doctoraat in de kunsten aan de V.U.B.. Hij is professor piano aan de Muziek Hogeschool in Genève.

Matthew Shlomowitz, "Grand Epic Fanfare". Performed by Manuel Zurria and Stephane Ginsburgh
SPEAKING RZEWSKI performed by Stephane Ginsburgh

Similar events

vrijdag
12
mei 2023
Ensembles Musiques Nouvelles

Deuren

19:30

Waar

  • Museum
woensdag
10
mei 2023
DAY OF SHOW 22.5
TICKET 19.5
BOTACARTE 16.5
Koop tickets

Partners