SÓLSTAFIR - ORANSSI PAZUZU - HAMFERĐ

Nordic Descent Tour
metal
zaterdag
16
november 2024
  • Orangerie
19:30
DAY OF SHOW 32.5
TICKET 29.5
BOTACARTE 26.5
Koop tickets

Een Scandinavische triple bill van spirituele, hypnotiserende, magische metal

Wanneer

za. 16 nov, 2024

Waar

  • Orangerie

Deuren

19:30

Organisatie

Metadrone & Sonic Excess & Botanique
Sólstafir

SÓLSTAFIR

Sólstafir is een IJslandse metalband die tart met conventies, dankzij hun eclectische mix van genres en hun weigering om zich te houden aan traditionele songstructuren. De band vindt inspiratie in een breed scala aan artiesten, van The Beatles over Kraftwerk tot Darkthrone.

Hun laatste album ‘Endless Twilight of Codependent Love’ praat over de natuur en spiritualiteit, maar durft ook geestesziekte en de moeite die mannen hebben om erover te praten, bespreekbaar te maken. Ondanks hun overwegend IJslandse teksten, overstijgt hun emotionele weerklank de taalbarrières. De essentie van de band ligt volgens de leden in de alchemie van creativiteit en samenwerking, waarbij de magie van muziek zich organisch ontvouwt.

SÓLSTAFIR - 'Dionysus'
Oranssi

ORANSSI PAZUZU

ORANSSI PAZUZU is een Finse band met avant-gardistische invloeden. ‘Oranssi’ betekent ‘oranje’ in het Fins, en staat voor de kleur van hun kosmische energie. ‘Pazuzu’ is dan weer de Mesopotamische winddemon, die symbool staat voor de adem van hun psychedelica die de grenzen van underground muziek verlegt.

Hun meest recente album ‘Mestarin kynsi’ verscheen in 2020, en kon op grote bijval rekenen bij fans en critici, die hen zelfs tot ‘smeden van geluid’ hebben uitgeroepen. Op het album onderzoekt de band thema’s als propaganda en indoctrinatie, op een soundtrack van black metal en psychedelica.

ORANSSI PAZUZU - Uusi teknokratia
Hamferð

HAMFERĐ

‘Hamferð’ is een Faeröers woord dat verwijst naar de verschijningen van zeelieden die verdwaald zijn op zee. Het is ook de naam van deze doommetalband uit de Faeröer, die de wilde, mystieke landschappen van hun geboorte-eiland als inspiratiebron zien.

Hun krachtige, emotionele muziek en teksten in hun moedertaal vertellen donkere, aangrijpende verhalen geïnspireerd door de lokale cultuur en mythologie. Met hun meeslepende optredens heeft de band een internationaal publiek voor zich gewonnen, en zijn ze een steunpilaar geworden in de Scandinavische metalscene.

 

Hamferð - Ábær (Official Video)
zaterdag
16
november 2024
DAY OF SHOW 32.5
TICKET 29.5
BOTACARTE 26.5
Koop tickets