SILVIA TAROZZI QUINTET - EVERYTHING FALLS APART

folk, jazz
donderdag
04
mei 2023
  • Museum
19:30
DAY OF SHOW 19.5
TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Grand Salon)
20:00 Everything Falls Apart
21:10 Silvia Tarozzi quintet

Wanneer

do. 4 mei, 2023

Waar

  • Museum

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
Silvia Tarozzi
bannière nuits
"She paints private worlds, illustrating labyrinthine feelings in new colors. And by rendering her own reflection more brilliant, Tarozzi makes it easier for others to see themselves, too."
Pitchfork

SYLVIA TAROZZI QUINTET

Silvia Tarozzi brengt haar poëtische album ‘Mi specchio e rifletto’ op het podium in een dichte wolk van violen, stemmen, gitaren, synthesizers, saxofoons en theremin. Tarozzi, bekend om haar uitvoeringen van avant-gardistische composities en complexe improvisaties, is een gerenommeerde Italiaanse violiste, vocaliste en componiste die studeerde bij de invloedrijke Amerikaanse componist Garrett List. Eerdere werken, zoals haar samenwerking met Pauline Oliveros op het album ‘Virgin violin’ of haar hedendaagse herinterpretaties van Noord-Italiaanse vrouwenfolkliedjes met Deborah Walker, boden meer sobere en texturale verkenningen van de viool als instrument voor polyfonie, kakofonie en ruis. Haar minimalistische samenwerking met Éliane Radigue deed haar dan weer een universum van akoestische drones verkennen. Met haar album ‘Mi specchio e rifletto’ verkent Tarozzi een zachtere kant van haar kunst, waarbij ze de viool en andere instrumenten toestaat weelderige tapijten te creëren waarover haar stem kan zweven.

Al cancello - Silvia Tarozzi
La forza del canto - Silvia Tarozzi
Everything Falls Apart

EVERYTHING FALLS APART

“Hoe meer ik probeer te ontsnappen, hoe minder ik kan ademen. Hoe meer ik probeer vast te houden, hoe minder ik me kan concentreren. Iets verlaat me. Delen van mij. Alles valt uit elkaar.” Geïnspireerd door Danielewski’s meesterwerk House of Leaves, brengt Everything Falls Apart (EFA) de productieve producer Ross Tones (ook wel bekend als Throwing Snow) en bassist Otto Lindholm (Icarus, Giza) samen in een briljante geïmproviseerde dialoog.

Als menselijke software op het oorspronkelijke akoestische geluid geeft Ross Tones een derde dimensie aan elke impuls van de contrabas, waarmee hij op zijn beurt het spel van Lindholm beïnvloedt. Dat leidt tot een diepe muzikale loop, die zelfs begint te lijken op een feedback-effect. Het maakt van de composities van EFA een unieke catharsis van onvergetelijke soundscapes en melodieën.

donderdag
04
mei 2023
DAY OF SHOW 19.5
TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Grand Salon)
20:00 Everything Falls Apart
21:10 Silvia Tarozzi quintet

Partners