SILVERBACKS - UNIK UBIK - O.

rock
donderdag
05
mei 2022
  • Grand Salon
19:30
TICKET 19.5
EARLY BIRD TICKET 15.5
BOTACARTE 12.5
Koop tickets

Extra info

— TIMING

19:30 doors open (Grand Salon)
20:00 O.
21:00 Unik Ubik
22:00 Silverbacks

Post-punk, maar dan eigenzinnig en extra scherp

Wanneer

do. 5 mei, 2022

Waar

  • Grand Salon

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
nuits 2022
"Their debut album 'Fad' is a fidgety cross between The Strokes, Parquet Courts and Pavement"
NME

Onder leiding van de broers Daniel en Kilian O'Kelly is dit kwintet uit de undergroundscene van Dublin terug met een nieuw album dat is geproduceerd door Daniel Fox, bassist van de noiseband Girl Band. De postpunk, artrock en garageslacker-plaat getiteld ‘Archive Material’  bewijst eens te meer dat de band niet moet onderdoen voor IDLES, Fontaines D.C., The Murder Capital of Yard Act. Tot ziens op Nuits 2022 voor je dosis donderende en energieke postpunk.

UNIK UBIK

UNIK UBIK

Unik Ubik is feestelijk, punk, gek en grensoverschrijdend. Deze vier vormen het beste Belgisch-Franse grensoverschrijdende huwelijk dat de muziekwereld ooit heeft gekend. Woedend, uitzinnig, getalenteerd, alle pogingen tot etikettering tartend, is dit prachtige team in een punkstemming, met een jazz-achtergrond en een psychedelische tendens. Gedreven door speelplezier gaan de leden van Unik Ubik niets uit de weg. Ondanks een herschikte bezetting is het kwartet terug met een volle lading, hun zakken gevuld met een kolkend derde album genaamd ‘I'm not Feng shui’. Op de tracklist staan elf nieuwe opzwepende tracks waaronder een cover van Tuxedomoon en een samenwerking met G.W. Sok, de historische zanger van The Ex. In minder dan 40 minuten gaat Unik Ubik de uitdaging aan om een coherent album te maken terwijl een halve eeuw rockmuziek (The Ex, Television, James Chance en The Contortions maar ook recente bands als Black Midi of Crack Cloud komen in gedachten) op een humoristische en luchthartige manier herzien worden.

UNIK UBIK - Maggie débloque
O. band

O.

Joe en Tash zijn samen O., ofte een bariton saxofoon en een drumstel die de synergie met dub en beats opzoeken. Het duo debuteerde tijdens corona en viel op met enkele video's op Instagram. Dat ging ook niet black midi ongemerkt voorbij, en de band nodigde O. uit om een voorprogramma in Londen te komen spelen, waarna het tweetal meteen een hele tour aan de zijde van black midi mocht meemaken (zo speelden ze ook bij ons in de Orangerie). Joe en Tash laten zich inspireren door onder meer Radiohead, The Comet Is Coming en Noname. Hou ze het komende jaar zeker in de gaten!

Similar events

woensdag
25
mei 2022
pop, krautrock

Deuren

19:30

Waar

  • Witloof Bar
donderdag
05
mei 2022
TICKET 19.5
EARLY BIRD TICKET 15.5
BOTACARTE 12.5
Koop tickets

Timing

19:30 doors open (Grand Salon)
20:00 O.
21:00 Unik Ubik
22:00 Silverbacks

Extra info

— TIMING

19:30 doors open (Grand Salon)
20:00 O.
21:00 Unik Ubik
22:00 Silverbacks

Partners