SESSA

singer-songwriter
maandag
29
mei 2023
  • Witloof Bar
19:30
Day of Show 10
Bota'Carte 7
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Witloof Bar)
20:00 Sessa

Een zachte, intieme en sensuele mix van Braziliaanse cultuur en minimalisme

Wanneer

ma. 29 mei, 2023

Waar

  • Witloof Bar

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
Sessa
"Sergio Sayeg’s unhurried nylon string guitar and softly danceable rhythms put a smooth, minimalist flourish on the vibrant musical heritage of Brazil"
Pitchfork

Sessa maakt al een hele poos deel uit van zowel de Amerikaanse als Braziliaanse muziekscenes. Hij verscheen op de radar met zijn samenwerking met de New Yorkse gitaarlegende Yonatan Gat, en door het mede-oprichten van het psych-funk combo Garotas Suecas uit São Paulo. In 2019 volgde zijn solo debuut ‘Grandeza’, een plaat die volgens de New Yorker aantoont dat Sessa “een songwriter is uit hetzelfde hout gesneden als Veloso, met een flair voor het intieme, het geheimzinnige, en het ongebreidelde”.

Sessa zingt in het Portugees, met weelderige, sensuele teksten, en melodieën die aan Tom Jobim doen denken. Zijn muziek krijgt echter een minimalistische toets à la Leonard Cohen, iets wat dan weer zeldzaam is in Braziliaanse muziek.

Concerten van Sessa zijn nu al legendarisch. Op het podium wordt hij enkel begeleid door vrouwelijke backing vocals en Afro-Braziliaanse percussie. Zijn songs gaan vaak over de sensualiteit van het lichaam en spiritualiteit, maar zijn muziek wijst op een nieuwe, subtielere richting voor Braziliaanse popmuziek - een minimalistisch, bijna insinuerend gebruik van eindeloos rijke texturen en ritmes die de muzikale geschiedenis van Brazilië definiëren. Sessa is een van de meest beloftevolle toevoegingen aan die rijke historie.

Sessa - Gostar do Mundo
Sessa - Full Performance (Live on KEXP)
maandag
29
mei 2023
Day of Show 10
Bota'Carte 7
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Witloof Bar)
20:00 Sessa