ROUQUINE - CHARLIE FARON

pop
zaterdag
23
maart 2024
  • Museum
19:30
DAY OF SHOW 23.5
TICKET 20.5
BOTACARTE 17.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Museum)
20:00 Charlie Faron
21:00 Rouquine

Poëtische electropop die niet te beroerd is om de dingen uit te spreken

Wanneer

za. 23 mrt, 2024

Waar

  • Museum

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
"Énergie juvénile et mélancolie solaire."
Libération

Rouquine snapt als geen ander hoe poëzie ook heel direct kan zijn. Het duo schuwt geen bijtende ironie of expliciete taal, maar toch klinken hun teksten als, nou ja, muziek in de oren. De melodieën zijn beklijvend, maar het zijn vooral de gebruikte woorden die als percussie je in beweging brengen. Of hett nu gaat om liefde, kinderen, de dood of seks, de nummers van Rouquine zullen je ontroeren maar even snel aan het lachen brengen. Denk aan artiesten als James Blake of Alt-J, maar dan met een ruiger randje.

Live is Rouquine een indrukwekkende reputatie aan het opbouwen, die hen vroeger dan later de wereld rond zal laten reizen. Maar de band blijft er rustig onder, voetjes op de grond, lichaam constant in beweging. In ons Grand Salon laten ze het stof van hun elektropopnummers daveren, en nodigen ze jou uit om mee in de kadans te gedijen.

Rouquine - Mortel
Rouquine - L'Amour à la main (Live Session)
Charlie Faron

CHARLIE FARON

Als autodidactisch singer-songwriter en artistiek directeur is Charlie Faron de oprichter van het merk Encré en staat hij aan het hoofd van het label Encré.mp3. In 2022 bracht hij zijn eerst EP uit, ‘Pensées’, om die een jaar later op t e volgen met ‘Super Positions’. Omdat hij zijn jeugd doorbracht in de VS, leerde hij eerst Engels en dan pas Frans, waardoor hij een uitdaging aanging die niet gering was: zingen in zijn tweede taal.

Van zijn eerste demo’s in het Engels tot het elektro-pop project van 228k, waarvan hij ook het brein is, heeft hij zichzelf bevrijd van zijn beperkingen. In 2024 keert hij dan ook terug met de ambitie om te breken met bepaalde codes in de muziekwereld door elke vrijdag van het jaar een track uit te brengen. Van liedjes in het Engels tot Franse discofunk en folk met gitaar en zang, alles zal een excuus zijn om zichzelf te uiten.

Charlie Faron - Dresse-toi !

Similar events

zaterdag
06
apr 2024
nikola pic

Deuren

19:30

Waar

  • Rotonde
dinsdag
30
apr 2024
Aime Simone

Deuren

18:30

Waar

  • Chapiteau
zaterdag
23
maart 2024
DAY OF SHOW 23.5
TICKET 20.5
BOTACARTE 17.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Museum)
20:00 Charlie Faron
21:00 Rouquine