RORI - RIVE - COLINE BLF

pop
maandag
01
mei 2023
  • Orangerie
19:00
DAY OF SHOW 20.5
TICKET 17.5
BOTACARTE 14.5
Koop tickets

Extra info

19:00 doors open (Orangerie)
19:30 Coline Blf
20:35 Rive
21:40 Rori

Wanneer

ma. 1 mei, 2023

Waar

  • Orangerie

Deuren

19:00

Organisatie

Botanique
Rori
bannière nuits

RORI

In een vorig leven maakte ze nog deel uit van het duo Beffroi, maar nu kiest RORI resoluut voor een solocarrière. Hiervoor nam ze de beslissing om nog exclusief in het Frans te zingen, maar toch lijkt de Franse chanson ver weg in haar muziek. Nee, inspiratie vindt ze eerder bij Arctic Monkeys’ ‘Tranquility base hotel & casino’, en bij de manga uit haar jeugd, of als het over haar teksten gaat, bij de alledaagse problemen waar we allemaal wel mee te maken krijgen.

Dat vertaalt zich op debuut EP ‘Ma saison en enfer’ in heerlijk fris klinkende poprock. Kleurrijke en warme melodieën worden aangevuld met immer meezingbare refreinen, en het lijkt dan ook maar een kwestie van tijd voor de wereld zich aan de voeten van RORI werpt.

Rori - Docteur
Rive

RIVE

Zou het toeval zijn dat RIVE een beetje lijkt op het woord rêve? Want wegdromen op de muziek van het duo (Juliette Bossé en Kévin Boxes) zul je sowieso doen. De twee Belgen grossieren in een soort melancholie voor een toekomst die nooit meer kan komen (of toch…?), zoals duidelijk hoorbaar is op debuutplaat ‘Narcose’. Opnieuw een goed gekozen titel, want het album klinkt wel een beetje alsof de grond onder je voeten net iets minder stabiel wordt, en je moeite begint te krijgen met wat echt is en wat niet.

Binnenkort krijgt die plaat een vervolg, en eerste single ‘Rêver grand’ laat horen dat het RIVE menens is. Net als op ‘Narcose’ neemt de stem van Juliette je bij de hand, om je op avontuur te leiden door kleurrijke landschappen, waarbij je niet goed weet of de zon net opkomt of ondergaat, waarin het water zowel helder als woelig lijkt, en waarbij je niet goed weet of wat gebeurt nog moet komen of al voorbij is.

Rive - Rêver grand
Coline blf

COLINE BLF

Sinds haar tienerjaren wordt Coline Blf geïnspireerd door de Britse indie scene. Op haar achttiende vertrok ze naar Californië, waar ze een jaar alleen woonde. Het was daar dat de singer-songwriter uit Namen spontaan muziek begon te spelen, en waar ze een helder beeld kreeg van wat ze ermee wou doen. Haar retro-geïnspireerde en zonnige sound mixt bedroom pop met Franse pop tot een compleet uniek geluid.

Echo’s van helden als Clairo Mac Demarco of Claire Laffut zijn nooit helemaal weg, maar dat komt de nummers alleen maar ten goede. Het is ook de perfecte soundtrack voor een EP die vertelt over een zomer die als een droom lijkt voorbij te zijn gegaan.

Coline Blf - Luna

Similar events

zondag
07
mei 2023

Deuren

18:30

Waar

  • Chapiteau
maandag
01
mei 2023
DAY OF SHOW 20.5
TICKET 17.5
BOTACARTE 14.5
Koop tickets

Extra info

19:00 doors open (Orangerie)
19:30 Coline Blf
20:35 Rive
21:40 Rori

Partners