RORCAL + ABRAHAM

metal
maandag
01
april 2024
  • Witloof Bar
19:30
TICKET 10
BOTACARTE 7
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Witloof Bar)
20:00 Abraham
21:15 Rorcal

Zwiterse zwaargewichten van de metalscene zijn klaar om Brussel te bestoken

Wanneer

ma. 1 apr, 2024

Waar

  • Witloof Bar

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique

RORCAL

Sinds hun oprichting in 2006 heeft de Zwitserse band Rorcal hun bestaan gewijd aan de zoektocht naar duisternis. Hoe gevarieerd die zoektocht ook heeft geklonken gedurende hun carrière, is er toch een constante te ontdekken: een totale vorm van sonisch extremisme. Van de waanzinnige heavyness van hun begindagen tot de blast beats en ziekelijke dissonantie van hun laatste albums, hun visie op doom, black metal, industriële geluiden, drones en hard noise heeft altijd de sterke, unieke identiteit van de band benadrukt.

Na vijf albums en talloze split EP’s heeft de band in september 2023 met ‘Silence’ een nieuwe langspeler uitgebracht. De plaat brengt een zekere zwaarte met zich mee, zoals de stilte in het diepste van de nacht. Het is een werk waarop de band opnieuw bewijst hoe toegewijd ze wel zijn aan de donkerste geluiden die je je kan bedenken.

Rorcal - Early Mourning
abraham-event

ABRAHAM

Abraham is nu iets meer dan een decennium actief, en hun mix van post-hardcore en sludge zette de band meteen helemaal voorop het speerpunt van de Zwitserse metalscene. Een voorlopig hoogtepunt van de band was ‘Look, Here Comes the Dark!’ uit 2018. Het conceptalbum bestaat uit 4 discs, elk met hun eigen aanpak in termen van stijl, teksten en instrumentatie.

Na die epische plaat verlieten zanger Renzo en gitarist Mat de band. Drummer Dave trok prompt de microfoon naar zich toe, en Steven Margo van Kruger voegde zich bij de band. In 2022 kregen we de eerste plaat van deze line-up, ‘Débris de Mondes Perdus’. Het album, dat zich afspeelt tegen een achtergrond van een verschroeide aarde waarop de laatste resten van de mensheid proberen te overleven, is meteen een nieuw hoogtepunt in de discografie van de Zwitsers.

ABRAHAM — Start with a Heartbeat
ABRAHAM - Fear Overthrown - Live at Fri-Son

Similar events

woensdag
10
apr 2024
Replicant

Deuren

19:30

Waar

  • Witloof Bar
vrijdag
03
mei 2024
Thantifaxath

Deuren

20:00

Waar

  • Rotonde
maandag
01
april 2024
TICKET 10
BOTACARTE 7
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Witloof Bar)
20:00 Abraham
21:15 Rorcal