QUINZEQUINZE - BOTHLANE

electronic, global, hip hop, pop
donderdag
04
mei 2023
  • Rotonde
20:00
DAY OF SHOW 19.5
TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
Koop tickets

Extra info

20:00 doors open (Rotonde)
20:30 Bothlane
21:35 Quinzequinze

Wanneer

do. 4 mei, 2023

Waar

  • Rotonde

Deuren

20:00

Organisatie

Botanique
bannière nuits

QUINZEQUINZE

Ondertussen is QuinzeQuinze al een decennium bezig met het verfijnen van hun “klimatologische”, overvloedige en eigenzinnige muziek. In het Tahitiaanse erfgoed van twee van de leden van de band vinden we de basis voor de magische, poëtische en dansbare wereld die de Fransen creëren. De Polynesische spreekkunst ōrero en traditionele percussie-instrumenten zijn de kapstok waaraan Caribische invloeden en futuristische elektronische producties worden opgehangen.

Dat leidde tot een trio van indrukwekkende EP’s. In 2018 was er debuut ‘Nevaneva’, waarop een enorme bibliotheek van zelfgemaakte samples werd gebruikt om in Polynesische mythen over het ontstaan van de wereld te duiken. Diezelfde verhalende en experimentele stijl was opnieuw hoorbaar op opvolger ‘Le jeune’, die ons meenam op reis doorheen vreemde en post-apocalyptische miniatuurverhalen. En vorig jaar kregen we ‘VĀRUA’, waarop de blik naar binnen werd gericht, op zoek naar de tegenstrijdigheden in ons complexe emotionele leven.

QuinzeQuinze - 𝙑𝙀𝙂𝘼
QuinzeQuinze - Eurosonic Noorderslag 2023
Bothlane

BOTHLANE

Alain Deval kennen we al langer als drummer van onder andere The Brums, Ginger Bamboo, Quark en Anu Junnonen, maar de laatste jaren ontwikkelde hij ook een compleet eigen sound als solo-artiest. Vertrekkend uit genres als trance en dance, mixt Bothlane drums met modulaire synthesizer tot een heel direct, dringend geluid. Met inspiratie uit zowel afro/jazz ritmes als uit techno, weigert Deval zich over te geven aan grenzen, en gaat hij op zoek naar een vurige en rauwe benadering van muziek en geluid.

Bothlane - Superfort
donderdag
04
mei 2023
DAY OF SHOW 19.5
TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
Koop tickets

Extra info

20:00 doors open (Rotonde)
20:30 Bothlane
21:35 Quinzequinze

Partners