PRINCE WALY + SOUFFRANCE

hip hop
zaterdag
21
oktober 2023
  • Orangerie
19:30
DAY OF SHOW 30
TICKET 27
BOTACARTE 24
Koop tickets

Extra info

19:30 Ouverture des portes
20:00 Souffrance
21:30 Prince Waly

De terugkeer van de prins van de Franse rap

Wanneer

za. 21 okt, 2023

Waar

  • Orangerie

Deuren

19:30

Organisatie

Goûte Mes Disques & Botanique
Prince Waly
GMD

 

Cette année, le média Goûte Mes Disques aura 15 ans. Alors ils ont voulu se faire plaisir. Et parce que la grande histoire du rap français a souvent été une affaire de duos, cette bande d'"amateurs professionnels" a décidé de s'offrir une double affiche qui s’oppose aussi bien qu’elle se marie : Prince Waly et Souffrance seront réunis le samedi 21 octobre 2023 sur la scène du Botanique pour le volet hip hop d'un programme d'anniversaire qui visitera tous les genres musicaux chers à la rédaction de GMD.

Si Prince Waly est plein de drip américain, Souffrance impressionne par sa sobriété. Tant de choses semblent opposer ces deux hommes, mais à l’instar des mythiques Lunatic, ces oppositions semblent avant tout rapprocher deux rappeurs ayant vécu une année 2022 auréolée de succès. Il a fallu attendre 2023 pour les réunir sur une scène belge mais le jeu en vaudra la chandelle.

PRINCE WALY

Met ‘MOUSSA’ viert de Walygator zijn terugkeer, na een opgedrongen pauze van vier jaar door een zeldzame vorm van kanker. Hij vertelt zelf zijn fascinerende verhaal, van zijn ambities tot zijn angsten, van zijn zucht naar dominantie tot zijn realiteit als arme artiest, van zijn problematische relaties tot zijn verhalen over louche deals, alles vormgegeven met een filmische kwaliteit en messcherpe teksten.

Alsof de hele Franse rap zat te wachten op de terugkeer van zijn prins, gaf een vijfsterrencast gehoor aan de oproep van de rapper uit Montreuil. Van Freeze Corleone tot Arthur Teboul, allen wilden ze samenwerken aan een plaat die speelt als een film die het midden houdt tussen een blockbuster en arthouse cinema. En dan is er nog de bijdrage van Moussa’s briljante vrouw Enchanted Julia.

Prince Waly - Balotelli (feat. Freeze Corleone)
Prince Waly - Broke/Miroir | A COLORS SHOW
Souffrance

SOUFFRANCE

Net als Prince Waly is Souffrance afkomstig uit Montreuil én is hij een grote fan van Lunatic. Met de release van ‘Tour de Magie’ beleefde hij een geweldig eindejaar in 2022. Zonder de koude maar fijne stijl die hem zo typeert opnieuw uit te vinden, heeft Souffrance een nieuwe adem gevonden na zijn vorige album ‘Tranche de Vie’. Minder introspectief, minder achteromkijkend, biedt de rapper “new old sound”, met een nog steeds duistere en kritische visie op de wereld om hem heen.

Met chirurgische precisie slaat een vers van Souffrance zonder waarschuwing toe, met beelden die schuren en woorden die resoneren. En als bewijs dat hij hongerig is, heeft hij in 2023 nog enkele grote verrassingen in petto…

Souffrance - KHALASS
Souffrance - Freestyle @radionova

Similar events

zaterdag
04
nov 2023
Lord Esperanza

Deuren

19:30

Waar

  • Museum
zaterdag
18
nov 2023
00-_urban32_2023_affiche_a4_-_v4.png
musiques urbaines

Deuren

15:30

Waar

  • Orangerie
zaterdag
21
oktober 2023
DAY OF SHOW 30
TICKET 27
BOTACARTE 24
Koop tickets

Extra info

19:30 Ouverture des portes
20:00 Souffrance
21:30 Prince Waly

Partners