POMME - AUREL

chanson
donderdag
09
september 2021
  • Scène Parc
19:00
TICKET 35
EARLY BIRD TICKET 31
BOTACARTE 28
Laatste tickets

Franse revelatie eindelijk weer in België

Wanneer

do. 9 sep, 2021

Waar

  • Scène Parc

Deuren

19:00

Organisatie

Botanique
Pomme
BANNER-NUITS-2021
"Des textes qui font mouche, un jeu de guitare et d’autoharpe brillant ont su l’imposer comme figure montante de la scène musicale française."
Télérama

Op jonge leeftijd leerde Pomme al cello spelen. Later kreeg ze ook gitaar onder de knie en begon ze er persoonlijke teksten bij te schrijven. De 22-jarige artieste uit Lyon lanceerde zichzelf via caféoptredens en YouTube-video’s met eigen werk en covers, waarna ze voorprogramma’s van Benjamin Biolay, Cœur de Pirate, Ben Mazué en Asaf Avidan mocht verzorgen.

In 2017 verscheen Pomme’s eerste album, een pop-folk-plaat met country-invloeden die niet misstaat tussen werk van Angèle, Juliette Armanet en Clara Luciani. Twee jaar later bevestigde de Française met ‘Les failles’, dat geroemd werd door onder meer Le Monde en Les Inrocks, en op les Victoires de la Musique (de Franse GRAMMYs) in de prijzen viel.

Nadat het optreden van Pomme, initieel gepland op Les Nuits Botanique in mei 2020, meermaals werd uitgesteld en zelfs van zaal veranderde, bevestigt ze nu opnieuw haar komst naar Les Nuits op 9 september.

Pomme - Je sais pas danser
Pomme - comme tu dis (acoustique)

AUREL

Achter het pseudoniem Aurel schuilt Aurelio Mattern, een multi-instrumentalist die popmuziekop z'n Frans maakt. Zijn eerste songs, in de moedertaal, houden het luchtig maar melancholisch op het kruispunt van Odezenne, Flavien Berger, Nicolas Michaux en Voyou. Aurel is al een paar jaar artist in residence in de Botanique en in 2021 verschijnt er eindelijk ook een ep'tje. Singles ‘Hier la plage’ en ‘Ah ouais’ laten alvast een uitgekiende sound horen; mediterraans, lentefris en vol scherpe observaties. Te ontdekken op Les Nuits!

AUREL - Ah Ouais (Video Officielle)

Similar events

zondag
26
sep 2021
chanson, pop

Waar

  • Scène Parc
woensdag
15
dec 2021
chanson, pop

Waar

  • Rotonde
zondag
23
jan 2022
P.R2B
pop

Deuren

19:30

Waar

  • Rotonde
donderdag
09
september 2021
TICKET 35
EARLY BIRD TICKET 31
BOTACARTE 28
Laatste tickets