Poliça - DUSTIN ZAHN

zaterdag
15
februari 2020
  • Orangerie
TICKET 22
PREVENTE 19
BOTACARTE 16

Experimentele r&b die vol zelfverzekerde, vette synths zit

Wanneer

za. 15 feb, 2020

Waar

  • Orangerie
Een plaat waarop Poliça verder muzikaal zijn grenzen zoekt, met een experimentele benadering van r&b die vol zelfverzekerde, vette synths zit.

In 2018 viel Channy Leaneagh van haar dak terwijl ze sneeuw aan het ruimen was, met een gehavende ruggenwervel als resultaat. Haar lichamelijk disfunctioneren kreeg een muzikale creatie in de plaats, de geboorte van Poliça's album met s t a r g a z e: “Music for the Long Emergency”. Op hun nieuwe plaat "When We Stay Alive" - half geschreven voor het ongeval, half geschreven erna - onderzoekt Leaneagh hoe ze dat trauma en eerdere mentale trauma's verwerkt. Daarnaast is het een plaat waarop Poliça verder muzikaal zijn grenzen zoekt, met een experimentele benadering van r&b die vol zelfverzekerde, vette synths zit. Zoals hun goeie vriend Bon Iver daagt de band zich keer op keer uit, en dat maakt hun werk alleen maar interessanter.

POLIÇA "Steady" (Official Video)

Dustin Zahn

dustin zahn

Beïnvloed door Richie Hawtin en het Berlijnse nachtleven, begreep Dustin Zahn snel dat zijn plekje zich achter de draaitafels bevond. De Amerikaan vond snel de formule die voor hem het best werkte: donkere, hypnotische techno met meer duistere elementen die goed doen aan de oren.

Dustin Zahn - Buchla Repetition [ASR017]
zaterdag
15
februari 2020
TICKET 22
PREVENTE 19
BOTACARTE 16

Partners

  • Studio Brussel