PITOU - EEE GEE

singer-songwriter
vrijdag
28
april 2023
  • Rotonde
20:00
DAY OF SHOW 20.5
TICKET 17.5
BOTACARTE 14.5
Koop tickets

Extra info

20:00 doors open (Rotonde)
20:30 eee gee
21:35 Pitou

Betoverende zang brengt een introverte, surrealistische wereld naar buiten

Wanneer

vr. 28 apr, 2023

Waar

  • Rotonde

Deuren

20:00

Organisatie

Botanique
pitou_by_rayan_nohra_2.jpg
Nouvelle banner nuits 23
"One of the most arresting voices to emerge from this year."
The Independent

PITOU

Pitou zag als kind een groot deel van de wereld, zowel met het koor als met haar familie, waardoor ze in aanraking kwam met allerlei culturen en muziekstijlen. Het duurde zo tot haar 16de voor de Amsterdamse ook muziek buiten de werelden van klassiek en wereldmuziek leerde kennen. Het gevolg hiervan is dat de muziek van Pitou allesbehalve binnen de lijntjes kleurt. Klassieke instrumenten als de harp spelen een prominente rol, en haar harmonieën, ritmes en songstructuren nemen onverwachte wendingen. Die worden ook nog eens aangevuld met intuïtief geschreven poëtische teksten van een zelfverklaarde "lichtjes zwaarmoedige ziel", iets wat bijzonder veel indruk maakte op Elbow-frontman Guy Garvey. In 2023 volgt dan de langverwachte debuutplaat ‘Big tear’, na eerdere passages op Rock Werchter en Pukkelpop.

Pitou - Knife
Pitou in Paradiso - Adagio/I Fall Asleep So Fast
EEE GEE

EEE GEE

De Deense Emma Grankvist maakt als eee gee muziek voor introverten, die zich altijd maar moeten aanpassen aan een maatschappij die wordt gedomineerd door extraverten. In 2022 verscheen haar debuutalbum ‘Winning’, dat op bijzonder veel bijval kon rekenen in de muziekpers. Haar romantische en gedesillusioneerde popmelodieën geven blijk van zowel hoop als ironie, terwijl haar teksten complexe verhalen creëren over liefde, het leven, en alles daar tussen.

De muziek van eee gee zit vol herkenbare scenario’s, waar veel mensen zich in kunnen vinden. Dat bleek al toen ze na de release van ‘Winning’ meteen het Hotel Cecil in Kopenhagen uitverkocht. Niet veel later speelde ze voor het eerst op Roskilde, het grootste festival van Scandinavië. Nu ze het hoge noorden reeds veroverde, is het aan Europa om te zwichten voor haar talent.

eee gee - Favourite Lover
eee gee - More Than A Woman
vrijdag
28
april 2023
DAY OF SHOW 20.5
TICKET 17.5
BOTACARTE 14.5
Koop tickets

Extra info

20:00 doors open (Rotonde)
20:30 eee gee
21:35 Pitou