ORACLE SISTERS - JUDITH KIDDO

pop, rock
dinsdag
02
mei 2023
  • Rotonde
20:00
DAY OF SHOW 19.5
TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
Laatste tickets

Extra info

20:00 doors open (Rotonde)
20:30 Judith Kiddo
21:30 Oracle Sisters

Globetrotters keren naar huis met lentefrisse folk-pop-rock

Wanneer

di. 2 mei, 2023

Waar

  • Rotonde

Deuren

20:00

Organisatie

Botanique
Nouvelle banner nuits 23
"A dreamy indie-folk collection for blissful days"
NME

We willen allemaal graag een soulmate vinden, maar evident is dat niet altijd. Zo moesten ook de leden van Oracle Sisters heel wat landen doorkruisen om elkaar tegen het lijf te lopen. De Deen Lewis Lazar en de Noord-Ier Christopher Willatt leerden elkaar toevallig kennen in Brussel, en er ontstond meteen een innige band. Die werd versterkt toen het duo elkaar opnieuw tegenkwam in Parijs, waar ze samen muziek schreven voor een cabaretgezelschap. Het is daar dat het laatste puzzelstukje van Oracle Sisters in hun leven kwam: de Finse Julia Johansen.

Samen maken ze muziek met een veelvoud aan invloeden: van filosofie over cinema tot mythologie. Die ingrediënten kneden ze samen met een sausje van folk, rock en psychedelica, met als resultaat “muziek om de liefde bij te bedrijven”. Hun woorden, niet de onze, ook al kunnen we hen niet meteen ongelijk geven.

Oracle Sisters - Tangerine
Oracle Sisters - Asc. Scorpio
Judith Kiddo

JUDITH KIDDO

Na een reeks veelgeprezen concerten, drie memorabele video’s en een eerste EP die in juli 2020 werd uitgebracht, is Judith Kiddo terug met haar veelzijdige en betoverende synthpop. De kracht achter haar muziek? Haar indrukwekkende stem, strakke gitaren, retro-futuristische synths en beats die afwisselend elektronisch en akoestisch zijn.

Het is echter op het podium dat Judith helemaal tot leven komt. Haar rauwe en ultragevoelige aanwezigheid vormen een lichtbron waar je onmogelijk van kan wegkijken. Dat neemt niet weg dat de muzikanten waar ze zich mee omringt van topklasse zijn, geen verrassing gezien hun eerdere werk bij o.a. David Numwami, Aksak Maboul en Steve Gunn. In Botanique komt Judith haar eerste LP voorstellen, die sinds februari beschikbaar is.

Judith Kiddo - Settle Down
Judith Kiddo - Serpent Cheval - Session Bruxelles Ma Belle
dinsdag
02
mei 2023
DAY OF SHOW 19.5
TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
Laatste tickets

Extra info

20:00 doors open (Rotonde)
20:30 Judith Kiddo
21:30 Oracle Sisters

Partners