OPENING NIGHT : LES NUITS BOTANIQUE

electronic, hip hop, pop, r&b, rock
vrijdag
21
april 2023
  • Château Moderne
20:00
DAY OF SHOW 0

Wanneer

vr. 21 apr, 2023

Waar

  • Château Moderne

Deuren

20:00

Organisatie

Botanique & Jam - RTBF
prenuits

 

We wachten alweer vol ongeduld op de start van Les Nuits Botanique 2023! Om de festiviteiten zo goed mogelijk in te zetten, organiseert Le Botanique samen met het Jam-RTBF team een Opening Night vol groove en muziek, op vrijdag 21 april in het Château Moderne (op een boogscheut van de Kunstberg). Vanaf 22u ben je welkom voor optredens van Shaka Shams, Aszul en Satchel Hart, gevolgd door dj-sets van Kayu en Bon Public. Hopelijk zien we je daar?

shaka

SHAKA SHAMS

Shaka Shams: In deze meer en meer internationale wereld is het belangrijk om een thuisgevoel te vinden. Voor Shaka Shams was dit niet makkelijk: hij groeide op in België, verhuisde heen en weer met zijn familie naar het Verenigd Koninkrijk, en heeft tegelijk een sterke band met zijn Zuid-Afrikaanse roots. Het gaf hem een wat eenzaam gevoel, dat leidde tot zijn eerste stappen in de muziekwereld. In zijn muziek creëert hij zijn eigen eiland, waar hij onafhankelijk is, en waar hij koppig de eenzaamheid probeert te bestrijden.

Hij was nog maar 14 jaar oud toen hij voor het eerst een publiek met verstomming sloeg tijdens een open podium in het VK. Het was meteen de bevestiging die hij nodig had om voluit te kiezen voor muziek. Inspiratie vindt hij op zeer diverse plaatsen, van hiphop tot grime, van reggae tot house, … . Hij vindt er de verschillende ingrediënten die hij op zijn eigen unieke manier samenvoegt tot een compleet nieuw geheel. Voeg daarbij zijn diepe, herkenbare, nostalgische stem en je krijgt een idee van wat het leven is op het eiland van Shaka Shams.

Shaka Shams - Balrog
Aszul

ASZUL

Aszul is de artiestennaam van de 27-jarige Belgische singer-songwriter Naomy de Medina. De Brusselse met Congolees-Hongaarse afkomst begon al op zeer jonge leeftijd van muziek te proeven door verschillende instrumenten te bespelen, maar ook door haar andere passie: dans. In 2019 kregen we voor het eerst te horen hoe haar muzikale universum klinkt, met singles ‘Poupée’ en ‘Kechupmayo’.

Twee jaar later bracht ze nog twee nummers uit: ‘T’étais où’ en ‘Leaké’. Haar muzikale genre is een mix van hedendaagse r&b en pop, als een Franstalige Frank Ocean, Alicia Keys, Jhene Aiko of Hiatus Kaiyote. Op onze opening night stelt ze haar eerste EP ‘Porcelaine’ aan je voor, waarop ze samenwerkte met onder andere Krisy en Brö.

Aszul - T'etais où
Satchel Hart

SATCHEL HART

Satchel Hart is een van die multi-instrumentalisten met een crossover sound, tussen psychedelische revival en moderne disco, geknipt voor zowel siësta’s als festivalpodia. Hij componeert, neemt op en produceert zijn tracks in zijn eentje in zijn intrigerende tuinhuisje. De jonge Belgisch-Amerikaan kiest voor een lo-fi aanpak om een zweverig, lichtjes mystiek universum te creëren waarin je je makkelijk aan de westkust van de Verenigde Staten waant.

Satchel Hart - Pupils Double in Size
Kayu

KAYU (dj-set)

KAYU komt oorspronkelijk uit Antwerpen en woont nu al een paar jaar in Brussel. Ze is resident van het SUBLAB-collectief, en brengt house, minimal en breakbeat muziek doordrenkt met de Afrikaanse klanken van haar roots. Het resultaat? Dromerige, groovy en kleurrijke dj-sets.

Bon Public

BON PUBLIC (dj-set)

Brusselaar Bon Public is medeoprichter van het Magma Collective, en een echte muziekliefhebber, dansvloerverslaafde en dwangmatige digger. Hij zwerft tussen de verschillende takken van de elektronische muziek, van 90bpm warmups tot 135bpm afsluiters. Verwacht wat buikdans en groovy baslijnen.

Bon Public speelde al in de meest iconische zalen van Brussel zoals Fuse, C12 en La Cabane, maar ook op festivals zoals Paradise City of Encore Encore in het zuiden van Frankrijk.Hij runt ook een tweemaandelijkse elektronische muziek radioshow op Jam RTBF, Boom Tschak!.

Bon Public | Magma x L'altitude - Selector Streamz #1