NOT WAVING - DYLAN HENNER - DIENNE

electronic
vrijdag
13
mei 2022
  • Grand Salon
19:30
EARLY BIRD TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
Koop tickets

Timing

19:30 doors (Grand Salon)
20:00 Dienne
21:00 Dylan Henner
22:10 Not Waving

Experimentele producers creëren een meticuleus geluidsuniversum om jezelf in te verliezen

Wanneer

vr. 13 mei, 2022

Waar

  • Grand Salon

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
nuits 2022
"Natalizia triumphantly and effusively embraces optimism, thawing out his trademark industrial chill underneath a hard-earned sunrise."
Pitchfork

Not Waving is de artiestennaam van de in Londen gevestigde Italiaanse producer Alessio Natalizia. Zijn muziek, die hij omschrijft als cathartische dark-pop, combineert de luchtige klanken van Air en Telepopmusik met boosaardig gelach en geweerschoten die overgaan in rustgevende melodieën. De invloed van postpunk, acid en synthwave transformeert zijn tracks in verschillende onderdelen van een donker en onvoorspelbaar geheel waarop men niet anders kan dan dansen. Op zijn laatste album 'What is Normal Today?’ dat in 2021 uitkwam, werkt hij samen met de Italiaanse modeontwerpster Silvia Fendi, die hem de opdracht gaf de soundtrack te componeren voor haar mannenmodeshow. De door Fendi geleverde zangnoten werden ingevoerd in het muzikale project van Not Waving. Het resultaat is een modernistische lofzang van elegantie en drama met een experimenteel geluid.

Not Waving - Hold On ft. Marie Davidson

DYLAN HENNER

Dylan Henner werkt als assistent-fotograaf in Brighton en is daarnaast muzikant. Hij speelt analoge synthesizers, percussie en cello. Hij maakt minimalistische, hypnotiserende muziek van geluidsopnamen die hij opneemt tijdens zijn werkreizen. Hoewel hij een relatieve nieuwkomer is in de muziekwereld, heeft Dylan Henner al naam gemaakt als een veelbelovend artiest binnen de ambient-scene. Zijn nieuwste EP 'Amtracks', genoemd naar de Amerikaanse spoorwegmaatschappij 'Amtrak', vertelt het verhaal van een treinreis die Henner een paar jaar geleden maakte in Pennsylvania. De EP neemt ons mee door enkele van Amerika's mooiste landschappen, door weelderige bossen en groene weiden, naar de beklimming van de Allegheny Mountains. De muziek van Dylan Henner, doorspekt met de klanken van marimba, piano, elektronisch bewerkte koorgezangen en gamelan, nodigt uit tot introspectie en verwondering.

Dylan Henner - Exton
dienne

DIENNE

Dienne is een componist, zangeres en multi-instrumentalist uit België. Ze maakt nummers en soundscapes die beelden, herinneringen en verhalen afbeelden zoals die achter haar ogen verschijnen. Als kind speelde ze hobo, alvorens ze ook piano en fluit aan haar repertoire toevoegde. Dienne maakte soundtracks voor theater- en dansvoorstellingen, maar is bij het brede publiek toch vooral bekend als helft van Lili Grace. Haar debuutalbum 'Addio' verschijnt later dit jaar op Other People, het label van Nicolas Jaar.

Similar events

zaterdag
14
mei 2022
tarta_relena

Deuren

22:00

Waar

  • Rotonde
vrijdag
13
mei 2022
EARLY BIRD TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
Koop tickets

Timing

19:30 doors (Grand Salon)
20:00 Dienne
21:00 Dylan Henner
22:10 Not Waving