NiNE8 - DAVID NUMWAMI

hip hop, pop
zondag
30
april 2023
  • Museum
19:30
DAY OF SHOW 19.5
TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Grand Salon)
20:00 David Numwami
21:20 NiNE8

Brits pop-/hiphop-collectief herdefinieert hoe moderne muziek klinkt

Wanneer

zo. 30 apr, 2023

Waar

  • Museum

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
nine8
Nouvelle banner nuits 23
"NiNE8 have become an inter-locking, mutually supportive IRL social network for some of the city’s most exciting young artists."
Clash Magazine

Het is soms riskant om een groep individuen een collectief te noemen, maar in het geval van het Britse NiNE8 klopt het wel. Je kent de leden misschien wel al van hun solo-werk: Lava La Rue, Mac Wetha, Bone Slim, Biig Piig, Nayana Iz, Nige en LorenzoRSV. Allemaal zijn ze volop bezig met een eigen carrière, maar NiNE8 is waar ze een voor een thuiskomen. Al hun muziek nemen ze samen op, los van wie er op dat moment effectief iets creëert. Alle inkomsten worden ook gelijk verdeeld tussen alle leden. Maar hoe klinkt dat nu precies? Dat is niet zo simpel in hokjes in te delen. Je zou NiNE8 een soort pop-collectief kunnen noemen, maar evenzeer gebruiken ze elementen van r&b of hiphop. De leden van NiNE8 vonden elkaar door hun gedeelde liefde voor muziek, en ze sleuren je al te makkelijk mee in hun enthousiasme.

NiNE8 - Noodle Poodle
NiNE8 - NO SMOKE (LorenzoRSV, Lava La Rue, Bone Slim, Nayana IZ)
David Numwami

DAVID NUMWAMI 

"Wat mij het meest raakt in muziek, al sinds mijn kindertijd, zijn koren. Stemmen die elkaar overlappen, die bijeenkomen en harmoniser. Het is een mirakel waar ik elke dag aan denk. Voor dit creatie-project wil ik graag oude en nieuwe nummers brengen met een focus op de vocals. We zullen met vijf zijn op het podium: een dj en vier zangers. Beats en koren, ergens tussen club en kerk. Mijn twee huizen."

David Numwami - Beats!
David Numwami - PIANO!
zondag
30
april 2023
DAY OF SHOW 19.5
TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Grand Salon)
20:00 David Numwami
21:20 NiNE8

Partners