NAÏKA - LOW DOWN BRASS BAND

pop
maandag
01
april 2024
  • Rotonde
19:30
Day of Show 20.5
Ticket 17.5
Bota'Carte 14.5
Uitverkocht

Extra info

19:30 Doors open (Rotonde)
20:00 Low Down Brass Band
21:00 Naïka

Westerse pop en r’n’b ontmoet muzikale invloeden van over de hele wereld

Wanneer

ma. 1 apr, 2024

Waar

  • Rotonde

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
Naika

 

Naïka is een singer-songwriter uit Miami, Florida. Ze identificeert zichzelf als “TCK”, een third-culture kid, dankzij haar jeugd die ze doorbracht over de hele wereld, met invloeden uit Frankrijk, de Caraïben, en Afrika die haar zowel muzikaal als persoonlijk vormen. Haar eigen muziek mixt haar liefde voor westerse pop en r’n’b met de wereldmuziek die haar jeugd zo heeft bepaald. Zo zingt ze in haar verschillende moedertalen. Onlangs releasete de zangeres ‘My Body, My Choice’, een nummer als antwoord op het terugkeren van Roe v Wade. De teaser video voor de song verzamelde in geen tijd meer dan 2 miljoen views op TikTok, en honderden fans stuurden haar cover art om te gebruiken.

Haar eerste single ‘Ride’ had evenmin moeite om streams te verzamelen. Op Spotify alleen al haalde ze snel 5 miljoen streams, waardoor ze de tweede plaats haalde op de ‘Spotify Viral Global’ chart. In 2020 verscheen het eerste deel van haar tweedelige debuut-EP ‘Lost in Paradise’ dat de streams binnen reeg, maar het was haar cover van ‘Don’t Rush’ van Young T en Bugsey dat op TikTok helemaal viraal ging. Resultaat: 20 miljoen views in nog geen drie maanden tijd. Daardoor verscheen ze op de radar van onder andere Jason Derulo, maar ook van Apple, die haar single ‘Sauce’ gebruikte voor een globale campagne voor hun nieuwe iPhone.

Naïka - 'My Body, My Choice'
Naïka - 1+1 (Acoustic Performance)
Low Down Brass Band

LOWDOWN BRASS BAND

Met een naam die nauwelijks explicieter kan zijn, is de LowDown Brass Band een collectief uit Chicago dat de geest van New Orleans en swing oproept, en daar een vleugje verkwikkende moderniteit aan toevoegt, geïnspireerd door hiphop en funk. De groep staat bekend om zijn indrukwekkende geluidskracht en feestelijke energie, en wordt nu erkend als een van de meest geprezen brassbands ter wereld.

Deze erkenning is niet in de laatste plaats te danken aan hun gedurfde vermenging van genres en aan hun buitengewone podiumpresence, die het publiek uitnodigt om mee te doen aan een anthologisch feest.

LowDown Brass Band - Activate (Snippet)
maandag
01
april 2024
Day of Show 20.5
Ticket 17.5
Bota'Carte 14.5
Uitverkocht

Extra info

19:30 Doors open (Rotonde)
20:00 Low Down Brass Band
21:00 Naïka