Nadja + The Nausea

electronic, experimental, rock
maandag
30
september 2024
  • Witloof Bar
19:30
Ticket 10
Bota'Carte 7
Koop tickets

Een double bill vol uitzonderlijke doom

Wanneer

ma. 30 sep, 2024

Waar

  • Witloof Bar

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique

NADJA

Nadja is een duo uit Toronto en Berlijn, dat werd opgericht in 2005 en muziek maakt die best omschreven kan worden als ambient doom, dreamludge of metalgaze. In een carrière van bijna twintig jaar heeft Nadja een uniek en onderscheidend geluid gecreëerd dat de atmosferen van shoegaze en ambient combineert met de zwaarte, dichtheid en het volume van metal, noise en industrial.

Het duo heeft uitgebreid getoerd over de hele wereld, waaronder festivals als SXSW, FIMAV, Roadburn, Donaufest, Le Guess Who, Incubate en Unsound. Ze hebben het podium gedeeld met artiesten als Earth, OM, Ben Frost, Tim Hecker, Khanate, Neurosis en Godflesh. Nadja heeft talrijke albums uitgebracht op gerenommeerde underground labels en op hun eigen label Broken Spine Productions.

Nadja - Necroausterity (Official Music Video)
Nadja - Live at Opera 25.10.2019
The Nausea

THE NAUSEA

Een viool verzwolgen in vlammen - het is moeilijk om je een beeld voor te stellen dat de gespannen, vernietigende maar vaak melodieuze geluidswereld van The Nausea beter weergeeft dan de hoes van ‘Requiem’, hun eerste volledige album. De uit Vancouver afkomstige multi-instrumentaliste en componiste Anju Singh cultiveert dit project, dat het hoogtepunt is van vele jaren van onderzoek en creatie.

‘Requiem’ is een album waarin de viool op een multidimensionele manier wordt gebruikt. Hoewel percussie, synths en stem ook met terughoudendheid worden gebruikt, richten deze composities zich op de viool zelf en zijn potentieel om grenzeloze melodieën, dissonanten en texturen te creëren en te vernietigen, nett als zijn vermogen om verschillende sonische, rituele en emotionele omgevingen te creëren.

The Nausea – Requiem Aeternam (Full Demo)
maandag
30
september 2024
Ticket 10
Bota'Carte 7
Koop tickets