MYKKI BLANCO - LYZZA I Geannuleerd

experimental, hip hop, pop
zaterdag
09
mei 2020
  • Rotonde
19:30

Extra info

Dit concert is GEANNULEERD n.a.v Covid-19.
Tickets worden onmiddellijk terugbetaald. Tickethouders krijgen hierover een mail.
Gelieve de instructies in deze e-mail te volgen als je je tickets aan de balie hebt gekocht.

Hiphop op z'n meest rauw, militant én queer

Wanneer

za. 9 mei, 2020

Waar

  • Rotonde

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
It’s hard to create an entirely new persona in hip-hop, but a 6ft 2in gay man who performed quickfire rhymes in a bra and blonde wig? That was new.
The Guardian

Mykki Blanco voorziet de hiphopwereld intussen al bijna een decennium van shocktherapie met militante gender-queer-shows, aanstekelijk activisme en een onvoorspelbare punkattitude waar al die saaie rockers nog wat van kunnen leren. Liveshows van Mykki zijn zonder uitzondering memorabel en brengen ode aan riot grrrls, queercore, Rihanna, Jean Cocteau en Marilyn Manson. Ze begeven zich op het terrein tussen performance, activisme en muziek, zij het met een soundtrack die surft op de energie van het nachtleven. In 2016 bracht de rap-pionier haar debuutalbum 'Mykki' uit waarop een zachtere kant, sterke teksten en subtiliteit een nieuwe kant van haar toonden. Anno 2020 mogen we nieuw werk verwachten; dat stelt ze voor op 9 mei in het kader van Les Nuits Botanique.

Dazed & Gucci present GucciGig: Mykki Blanco, Diana Kunst and Mau Morgó
Given the short time frame LYZZA has been releasing music, to get to this level of quality is remarkable. But she is also hinting that the best is yet to come.
The Quietus

LYZZA

Opererend vanuit de Amsterdamse underground (maar intussen gevestigd in Londen) werd al snel duidelijk dat de jonge Braziliaans-Nederlandse LYZZA een bijzondere visie op club- en popmuziek had. Met de ep 'Powerplay' maakte ze een spectaculair intrede dat haar shows in De School en feestjes wereldwijd opleverde. Mykki Blanco was zo onder de indruk dat hij haar uitnodigde op wereldtour om achter de decks te staan én na afloop van zijn shows de party verder te zetten. Nadat LYZZA haar tweede ep 'IMPOSTER' mocht presenteren op onder meer Melt!, Primavera en Pukkelpop, stelt ze nu een nieuwe, meer poppy ep 'DEFIANCE' voor met een gloednieuwe AV-show. Verwacht beukende bassen en percussie, heerlijk smerige vocals en een performance om u tegen te zeggen.

Lyzza Boiler Room Amsterdam DJ Set
zaterdag
09
mei 2020

Extra info

Dit concert is GEANNULEERD n.a.v Covid-19.
Tickets worden onmiddellijk terugbetaald. Tickethouders krijgen hierover een mail.
Gelieve de instructies in deze e-mail te volgen als je je tickets aan de balie hebt gekocht.

Partners