MUTUAL BENEFIT - ODETTA HARTMAN

folk, singer-songwriter
zaterdag
09
maart 2024
  • Rotonde
19:30
DAY OF SHOW 22.5
TICKET 19.5
BOTACARTE 16.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 Odetta Hartman
21:00 Mutual Benefit

Barokke folk met een optimistische gloed zoekt nieuwe horizonten op

Wanneer

za. 9 mrt, 2024

Waar

  • Rotonde

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
Mutual Benefit
“Jordan Lee brings a watchmaker’s precision to a baroque sound typically associated with billowy grandeur”
Pitchfork

‘Growing at the Edges’, de titel van het vierde album van Mutual Benefit, is zeer bewust gekozen. Singer-songwriter Jordan Lee, de man achter Mutual Benefit, ging met dit album op zoek naar hoe hij kon groeien als songwriter, als pianist, en als deel van een groter geheel. Hij schreef het album gedurende een periode van vijf jaar, waarin hij onder andere twee artist residencies had. Die gaven hem de tijd en ruimte om te gaan experimenteren op een manier die hij voordien nooit had kunnen denken.

Tijdens de voorbije pandemie vond Lee troost in de vele radiostations met jazz en klassieke muziek die New York te bieden heeft. Daardoor werd het zaadje voor deze nieuwe plaat concreter, en ontdekte hij een honger om op zoek te gaan naar nieuwe harmonieën, nachtelijke pianopartijen, en een plekje binnen een muzikaal geheel. ‘Growing at the Edges’ reflecteert die zoektocht, met een transformatie die binnenin begint, en naar buiten ebt. Net als voor de artiest zelf, is de plaat een uitnodiging om voorbij de reeds bewandelde paden te gaan.

Mutual Benefit - Untying a Knot
Mutual Benefit - Full Performance (Live on KEXP)
Odetta Hartman

ODETTA HARTMAN

De New Yorkse singer-songwriter Odetta Hartman is terug met een nieuwe single, ‘Goldilocks’, dat ze ons brengt met een prachtige video geregisseerd door Bao Ngo. Het is de nieuwste release van haar in maart te verschijnen album ‘Swansongs’.

De zangeres is bekend geworden door haar unieke performancestijl: deels Jack White rock n roll folk blues, deels elektronische experimentatie. Ze toerde eerder al met artiesten als Let’s Eat Grandma, Cosmo Sheldrake en Skullcrusher, en brengt ons nu haar sterkste songs tot nu toe. ‘Swansongs’ belooft een nieuwe fever dream te worden vol experimentele pop.

Odetta Hartman - Dr. No

Similar events

zaterdag
25
mei 2024
Julie Byrne
singer-songwriter

Deuren

19:30

Waar

  • Orangerie
zaterdag
09
maart 2024
DAY OF SHOW 22.5
TICKET 19.5
BOTACARTE 16.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 Odetta Hartman
21:00 Mutual Benefit