THE MURDER CAPITAL - UNIVERSITY

rock
vrijdag
13
oktober 2023
  • Orangerie
19:30
DAY OF SHOW 28.5
TICKET 25.5
BOTACARTE 22.5
Laatste tickets

Extra info

19:30 Doors open (Orangerie)
20:00 University
21:00 The Murder Capital

Postpunk is alive and kicking, en heeft er meteen een sterkhouder bij

Wanneer

vr. 13 okt, 2023

Waar

  • Orangerie

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
"they’re soaring now with nuance, ideas, a whole lot of heart and the first great guitar album of 2023"
NME

Dat postpunk aan een stevige revival bezig is, was al langer duidelijk. Maar met debuut ‘When I Have Fears’ stond er meteen een nieuwe ster te blinken aan het firmament van het genre. The Murder Capital heeft duidelijk goed geluisterd naar legendes als Joy Division, maar doet zoveel meer dan simpel knip- en plakwerk. Die debuutplaat was meteen fun én furieus, iets wat het publiek op hun show op Rock Werchter alleen maar kan beamen.

Dit jaar verscheen met ‘Gigi’s Recovery’ een tweede plaat van de band, een die ook een beetje een koerswijziging voor de band betekent. Er durft al eens wat positiviteit op te steken, in zowel de lyrics als de sound. De band klinkt ook strakker, en heeft duidelijk meer (welverdiend) zelfvertrouwen. Ondertussen verkochten ze al de Trix uit, waar de nieuwe songs even hartelijk werden ontvangen als de klassiekers. Of je nu een nieuwe postpunk fan bent, of het genre al decennia lang een hart toedraagt, dit is een show om niet te missen.

The Murder Capital - Crying
The Murder Capital - "Echoes" with @jehnbeth - ARTE Concert
university

UNIVERSITY

De leden van UNIVERSITY leerden elkaar kennen door de banden van het lot met het universum (en tijdreizen, als je het hen zelf vraagt). Het viertal verdiept zich in het existentialisme van het leven. Hun aankomende muziek verkent adolescentie, persoonlijke identiteit en een lichte manie en voelt alsof je in het gezicht wordt geslagen door een gorilla, om er daarna door geknuffeld te worden.

Invloeden haalt de band bij Nouns, Hella en Cypress Hill, dus het mag niet verrassen dat de sound van UNIVERSITY een lappendeken is van zowel vintage als futuristische geluiden.

UNIVERSITY - Notre Dame Made Out of Flesh

Similar events

vrijdag
27
okt 2023
Godcaster

Deuren

19:30

Waar

  • Witloof Bar
vrijdag
13
oktober 2023
DAY OF SHOW 28.5
TICKET 25.5
BOTACARTE 22.5
Laatste tickets

Extra info

19:30 Doors open (Orangerie)
20:00 University
21:00 The Murder Capital

Partners