MOUNT KIMBIE - JOHN GLACIER - LAUREN AUDER

electronic
donderdag
02
mei 2024
  • Halles de Schaerbeek
19:00
BOTACARTE 22.5
TICKET 25.5
DAY OF SHOW 28.5
Uitverkocht

Extra info

Tickets te koop : 09/11 - 10:00

Grootheden uit de Britse electroscene komen naar de Hallen van Schaarbeek voor Les Nuits

Wanneer

do. 2 mei, 2024

Waar

  • Halles de Schaerbeek

Deuren

19:00

Organisatie

Halles de Schaerbeek & Botanique
unt-kimbie-2023-by-t-bone-fletcher-
Banner Nuits 24
"Mount Kimbie writing yet another chapter in their ongoing innovation."
Clash Magazine

Mount Kimbie heeft de afgelopen vijftien jaar een invloedrijke discografie opgebouwd die rechtstreeks voortkomt uit de opkomende Londense elektronische scene van de voorbije twee decennia. Hun debuutalbum ‘Crooks & Lovers’ uit 2010 werd door meer dan 30 verschillende publicaties uitgeroepen tot een van de beste elektronicaplaten van het decennium. Pitchfork, Mixmag en Residant Advisor zijn grote fans, dus het is dan ook geen verrassing dat het duo ondertussen een van de toonaangevende bands uit het genre is geworden.Sinds het midden van de jaren 2010 geldt Mount Kimbie ook nog eens als een voorloper in de almaar evoluerende indie scene.

Om hun evolutie concreter te maken, werd de groep uitgebreid tot een kwartet na de komst van Andrea Balency-Béarn en Marc Pel. Met een gloednieuwe single ‘Dumb Guitar’ op zak begint het viertal aan een wereldtournee in 2024, met onder andere een halte in de Hallen van Schaarbeek als onderdeel van Les Nuits Botanique.

Mount Kimbie - Carbonated
Mount Kimbie - Fishbrain
John Glacier

JOHN GLACIER

De in Londen geboren John Glacier beeldhouwt poëtische soundscapes op een canvas van rap, punk en electro, en creëert zo een beeld van wat trip-hop had kunnen zijn. Haar eerste project ‘Shiloh’ stuwde haar de hitlijsten in, waarna ze ook meteen op de cover van diverse tijdschriften verscheen.

In 2023 blijft de rapper-zangeres grenzen verleggen met ‘JGSG’, een samenwerking met het New Yorkse rapcollectief SURF GANG. Introspectie en experimentatie wordt erop gecombineerd met gedetailleerde, poëtische verhalen. Het is dansmuziek die je toch even doet nadenken terwijl je lichaam helemaal z’n ding doet.

John Glacier | Serpentine: Park Nights
Lauren auder

LAUREN AUDER

Lauren Auder maakt deel uit van de eerste generatie artiesten die voortkwam uit het internet. Ze bracht een afgezonderde jeugd door in Albi, een Franse commune met een sterke katholieke invloed. Terwijl ze webfora bezocht en zich ontwikkelde binnen de experimentele beatmaking- en rapscene op SoundCloud, kwam ze in contact met een bloeiende gemeenschap van underground artiesten zoals Oklou en Lord Pusswhip.

Het duurde niet lang voordat de jonge Frans-Britse experimentele vocalen en sferen begon te produceren voor de tracks van Jeshi, en in 2018 volgde haar debuut-EP ‘Who Carry’s You’, een delicate mix van hiphop, post-rock en noise die doordrenkt is van een diepe intimiteit. Pitchfork, Dazed en The Fader waren meteen fan, en met haar eerste album ‘the infinite spine’ bewijst de artieste dat ze even introspectief als avontuurlijk is.

Lauren Auder - we2assume2many2roles
donderdag
02
mei 2024
BOTACARTE 22.5
TICKET 25.5
DAY OF SHOW 28.5
Uitverkocht

Extra info

Tickets te koop : 09/11 - 10:00

Partners