MIRANDA SEX GARDEN - VEDA - BLEEDINGBLACKWOOD

rock
maandag
20
mei 2024
  • Witloof Bar
19:30
DAY OF SHOW 20.5
TICKET 17.5
BOTACARTE 14.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Witloof Bar)
20:00 BleedingBlackwood
20:40 Veda
21:30 Miranda Sex Garden

Goed nieuws: sinds kort kan je opnieuw eten in de Botanique. Op concertavonden schotelen we een divers aanbod voor tussen 18h30 en 21h.

Terugkeer van de gothic-industrial rockband die nog toerde met Depeche Mode en Nick Cave

Wanneer

ma. 20 mei, 2024

Waar

  • Witloof Bar

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
miranda pp

 

Na een pauze van meer dan 20 jaar keerde Miranda Sex Garden op een avond in juli 2022 terug op het podium voor een uitverkocht huis in Londen. Dit werd gevolgd door een Britse tournee in 2023 en de belofte van nieuw materiaal voor 2024. De gothic-industrial rockband, die zijn muziek ontleent aan de madrigaaltraditie, werd opgericht in 1990. Hun debuutalbum ‘Madra’ stuwede hen naar de top van de klassieke hitlijsten.

Hun hybride muziek stelde de band in staat om in de jaren negentig te toeren met artiesten als Depeche Mode, Nick Cave & The Bad Seeds, Hole en Einstürzende Neubauten. Na de release van hun meest recente album, ‘Carnival of Souls’ uit 2000, en de meest lovende kritieken uit hun carrière, nam de band verlof. Die break is nu eindelijk over, en de band is terug met een mystiek, high-energy concert waar ze nieuw materiaal zullen afwisselen met hun grootste klassiekers.

Miranda Sex Garden - Gush Forth My Tears
Miranda Sex Garden - Peep Show
Veda

VEDA

 Het akoestische duo Veda put uit de nalatenschap van de roman ‘Mildred Pierce’ van auteur James M. Cain. De groep, bestaande uit Dominique Van Cappellen-Waldock (Baby Fire, Fleur de Feu) op zang en Alwtr (DES YEUX) op gitaar, ontwikkelt een geluidsuniversum dat zowel donker als delicaat is om het lot van een van de meest atypische personages uit de Amerikaanse fictie van de 20ste eeuw te begeleiden.

In de loop van hun nummers put Veda vrijelijk uit de klassieker van de zwarte literatuur, waarbij ze uiteenlopende thema’s aansnijden als wraak, plantkunde, moord en vernedering. Met al een hele reeks shows in België en Nederland, en debuut-EP ‘Preface’ op zak kan de band al op heel wat ervaring rekenen. In 2023 verscheen hun tweede EP ‘Tales of Botanics and Murder (Part 1), die je op hun concerten kan verkrijgen in cd-formaat, in een hoesje handgemaakt van gedroogde gingkobladeren.

Veda - Rain
BleedingBlackwood

BLEEDINGBLACKWOOD

De muziek van Bleedingblackwood is muziek voor melancholische reuzen, verloren dwergen en weggelopen feeën. Muziek om ‘s nachts naar te luisteren, voor vleermuizen die op insecten jagen, voor zwanen en kraanvogels. Zijn tweede album, ‘(If You See the Sky) You’re Almost There’, behandelt zware thema’s als afscheid, verlies en dood.

In deze minimalistische opnames ligt de nadruk op Timo C. Engels krachtige stem: de instrumenten komen en gaan, zweven en versieren de bijna lege songs met percussie. Luisteren naar Bleedingblackwood is jezelf onderdompelen in duisternis. Het betekent luisteren naar de stilte tussen de noten. Het gaat over het gebruik van geluid om een afscheid van een geliefde te reconstrueren. Waar woorden falen, overstijgt muziek pijn in schoonheid..

Bleedingblackwood - Last Night Lover

Similar events

zondag
13
okt 2024
elysian F

Deuren

19:30

Waar

  • Museum
maandag
20
mei 2024
DAY OF SHOW 20.5
TICKET 17.5
BOTACARTE 14.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Witloof Bar)
20:00 BleedingBlackwood
20:40 Veda
21:30 Miranda Sex Garden

Goed nieuws: sinds kort kan je opnieuw eten in de Botanique. Op concertavonden schotelen we een divers aanbod voor tussen 18h30 en 21h.