MIKE - MARK WILLIAM LEWIS

hip hop
vrijdag
15
maart 2024
  • Museum
19:30
DAY OF SHOW 21.5
TICKET 18.5
BOTACARTE 15.5
Koop tickets

Extra info

Tickets te koop : 20/10 - 10:00

New Yorkse rapper blijft community trouw op weg naar de top

Wanneer

vr. 15 mrt, 2024

Waar

  • Museum

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
mikeeee
"MIKE continues a long run of great records with his self-produced 10th album, a self-assured current of shifting emotional states."
Pitchfork

Hij is misschien nog maar 24, maar MIKE is nu al een gevestigde waarde binnen de New Yorkse rap scene. Met ‘Burning Desire’ lanceerde hij recent zijn zesde studioalbum, een plaat die een nieuw hoofdstuk moet inleiden, met collabs met artiesten als Larry June, Liv.e, Lila Ramani en Earl Sweatshirt. Ondanks de vele samenwerkingen, is de plaat gelukkig vooral het speelterrein van MIKE zelf. De rapper klinkt alsof zijn zelfvertrouwen een welkome, en volledig terechte, boost heeft gekregen. Het is een sound die perfect past bij zijn positie als vaandeldrager van een nieuwe stroming binnen hiphop. Met zijn Young World festival biedt hij ook andere talenten binnen de underground de spotlight die ze verdienen, en het is uitkijken naar waar de limieten liggen voor deze hometown hero.

MIKE - Ipari Park (feat. Klein)
MIKE - Live From New York City
Mark William Lewis

MARK WILLIAM LEWIS

mark william lewis is een opkomende songwriter in de Londense undergroundscene. Hij bracht onder andere de EP’s ‘Pleasure is Everything’ en ‘God Complex’ uit in 2022, en volgde dat op met zijn eerste langspeler ‘Living’ in 2023. Dit eclectische indierockalbum verkent brede, universele thema’s, variërend van de dualiteit van leven en dood tot extase en pijn.

Hoewel de zanger discreet blijft als het gaat om zich publiekelijk te uiten, is het via zijn liedjes dat hij zichzelf onthult. Met een donkere, raadselachtige stem die het gewicht van zijn zorgen lijkt te dragen, beschrijft lewis fluisterend het emotionele lijden van het dagelijks leven. Door zijn melodieën van gitaar, harmonica, bas en percussie creëert hij een ambiguïteit die niet anders kan dan fascineren.

mark william lewis - Titanic

Similar events

woensdag
24
apr 2024
clipping
experimental, hip hop

Deuren

19:00

Waar

  • Orangerie
donderdag
25
apr 2024
Jeshi

Deuren

19:00

Waar

  • Orangerie
vrijdag
15
maart 2024
DAY OF SHOW 21.5
TICKET 18.5
BOTACARTE 15.5
Koop tickets

Extra info

Tickets te koop : 20/10 - 10:00

Partners