MEYY - SABRINA BELLAOUEL - BOBBI LU

pop, r&b
vrijdag
05
mei 2023
  • Museum
19:30
DAY OF SHOW 18.5
TICKET 15.5
BOTACARTE 12.5
Laatste tickets

Extra info

19:30 doors open (Grand Salon)
20:00 Bobbi Lu
21:00 Sabrina Bellaouel
22:05 Meyy

Sinistere pop en shiny r&b met een engelenstem

Wanneer

vr. 5 mei, 2023

Waar

  • Museum

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
Nouvelle banner nuits 23
"One of the most promising artists around."
The Line Of Best Fit

Met haar mix van sinistere pop en shiny r&b gooit de 22-jarige Brusselse MEYY hoge ogen in binnen- en buitenland. Na internationaal getoerd te hebben in het voorprogramma van Oscar and the Wolf, gaat Charlotte Meyntjens nu nieuw materiaal voorstellen in de grootste steden van Europa tijdens een eigen headline-tour! Op de nieuwe single 'Blush' horen we alvast een voorsmaakje van wat we mogen verwachten: meer futuristische nummers met engelenzang, die vergelijkingen oproepen met early The Weeknd of FKA twigs. MEYY's songs ontspruiten altijd in haar slaapkamer en die intimiteit voel je op het podium. Laat je verleiden door haar spectaculaire nieuwe liveshow op 5 mei in de Botanique.

MEYY - Rain feat. Jelani Blackman
Jaded Presents: MEYY - hyli Live at SXSW 2022
Sabrina Bellaouel

SABRINA BELLAOUEL

Met twee beloftevolle EP’s wond de Frans-Algerijnse Sabrina Bellaouel al snel critici en fans om haar vinger, maar het is met debuutplaat ‘Al Hadr’ dat wel heel erg duidelijk wordt hoe getalenteerd ze wel is. Ze kiest resoluut om in te gaan tegen de stereotypen van het r’n’b genre, terwijl ze het in haar eentje nieuw leven inblaast. Combinaties met jersey club, hyperpop en oosterse geluiden zorgen voor een geluid dat retro én modern klinkt.

Of ze nu zingt over seks, gender, de maatschappij of identiteit, haar intelligente teksten worden steevast gekoppeld aan meeslepende muziek, die zweeft tussen sensualiteit en pure dansbaarheid. Bellaouel is een artiest om in de gaten te houden, want een debuutplaat als ‘Al Hadr’ kom je maar eens om de zoveel tijd tegen.

Sabrina Bellaouel - Arab Liquor
Bobbi Lu

 BOBBI LU

Bobbi Lu is een Brugse met Britse roots. Na een hongerstaking tegen het uitvinden van de smartphone, besloot ze de plas over te steken voor de liefde, en in ons land begon Lucy Ryan aan haar carrière als Bobbi Lu. Ze maakt naar eigen zeggen muziek die klinkt als klassieke piano en donkere, ruwe synths die samen een baby hebben gemaakt. Afgaande op de recent verschenen single ‘Metapwhore’ klinkt dat alvast heel spannend, sfeervol en een tikkeltje magisch.

Als voornaamste invloeden noemt ze Radiohead, FKA Twigs, Jeff Buckley en Caroline Polachek, en dat is ook hoorbaar in haar muziek. Je vindt er dezelfde late night atmosfeer, waarin introspectie in de vroege uurtjes van de nacht een evidentie zijn. Dat heeft haar al een grote schare fans opgeleverd, en artiesten als Sylvie Kreusch, Eefje de Visser en The Haunted Youth vroegen haar al als voorprogramma. De komende tijd staat er nog heel wat muziek van Bobbi Lu te verschijnen, met een debuutplaat in 2024 als voorlopig hoogtepunt.

Bobbi Lu - Metapwhore
vrijdag
05
mei 2023
DAY OF SHOW 18.5
TICKET 15.5
BOTACARTE 12.5
Laatste tickets

Extra info

19:30 doors open (Grand Salon)
20:00 Bobbi Lu
21:00 Sabrina Bellaouel
22:05 Meyy

Partners